[vc_row][vc_column][vc_tta_accordion][vc_tta_section title="NSAID" tab_id="1506350565643-7245c552-604f"][vc_column_text]Hej. Tak for et godt møde. Blev lige opmærksom på, at NSAID-behandling fra en artikel i Månedsskriftet:
Såfremt NSAID-behandling er påkrævet og ikke andre muligheder kan bruges, skal der også gives PPI til
Ptt. >65 år. Samtidig ak-behandling Samtidig glucocorticoidbehandling Tidl ulcussygdom Samtidig behandling med SSRI eller thrombocythæmmere
Der er faldet øretæver i Diciplinærnævnet pga fatale cases hvor disse enkle regler ikke blev overholdt.
(Kilde pro.medicin.dk/laegemiddelgrupper/grupper/213010)
MVH Per


1 kommentar

3:17 pm on september 25, 2017

Hejsa Tak for information og tak for sidst, det var rigtigt hyggeligt at møde jer alle sammen Mvh[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="IBS igen igen" tab_id="1506350565657-98741131-5819"][vc_column_text]Kære venner, Tak for et hyggeligt årsmøde, som nok bliver mit sidste (nej, jeg er ikke døende, men sælger nok inden næste årsmøde). Og undskyld denne lange lange mail.
Som jeg snakkede med nogle af jer om til mødet, har jeg de sidste par år beskæftiget mig ret indgående med IBS. Vedhæfter i al beskedenhed artikel i Gut Microbes fra 2016. Som I ved, er der tale om en meget kompleks lidelse med et dysbiotisk mikrobiota, som forstyrrer den immunologiske funktion og vores gut-brain axis. Dysbiosen viser sig som en overall lavere biodiversitet og lavere forekomst af mælkesyreproducerende bakterier.
Jeg har hjulpet et opstartsfirma i DK (Nordic Biolife) med at formulere et kombinationsprodukt (præ + probiotika + spasmolytikum) som jeg selv tror vil være til gavn for den største IBS-gruppe med mixed-type IBS (IBS-M m. vekslende afføring, men hvor meteorisme og abdominalia er dominerende symptomer).
Vedr. præbiotika er det kun de opløselige fibre, som har signifikant effekt på IBS. Uopløselige fibre kan accentuere IBS symptomer (psyllium husk er ca. 50/50, hvorfor ikke alle mærker effekt). I det aktuelle produkt anvendes fibre m >90% opløselighed og som fermenteres i colon 100% til kortkædede fedtsyrer, som er vigtigste/eneste brændstof for kolonocytter og som samtidig holder pH i colon fysiologisk lav.
Vedr. Probiotika: som det blev fremført ved mødet er der conflicting evidence vedr. effekt af probiotika. Dette skyldes primært at metanalyser er foretaget på heterogene, svært sammenlignelige studier med heterogene probiotiske produkter i forskellige formuleringer og af variende kvalitet, vurderet på heterogene IBS populationer. Sub-group analyser af enkelte bakteriestammer og undergrupper af IBS viser effekt af visse bifido- og lactobacillus (se Am Coll Gastroenterol Task Force 2014) på især bloating. Her anvender vi to stammer m. klin. dok (Lactobacillus Acidophilus LA-5 og Bifidobacterium Animalis/Lactis) fra Chr. Hansen i en slow release kapsel, der optimerer overlevelsen på turen gennem ventriklen og sikrer høj dosering i tarmsystemet.
Spasmolytikum: pebermynteolie er bedst dokumenterede spasmolytikum ved IBS med signifikant effekt effekt på abdominalia (vist i både BMJ meta-analyse og Cochrane review). Det er en calcium-blokker og samtidig en 5-HT3-receptor-anagonist, som relaxerer glat muskulatur i tarmvæggen. Her bruger vi therapeutic grade olie i en slow release kapsel for at undgå reflux.
Synes, at det er en god formulering, som vil blive pakket i en fler-kompartment dagsdosis-pakning for at sikre optimal compliance.
Har i et par år brugt ovenstående (plukket fra forskellige producenter) til mine IBS ptt. og med godt resultat.
Tanken er at producere en prøve-batch til 200 patienter som får mulighed for at teste produktet (ikke en RTC da der er tale om et kosttilskud) med løbende selvrapportering til Nordic Biolife i en såkaldt post-marketing surveillance. Det er naturligvis vigtigt at vide, om et sådant produkt efterspørges – ikke kun fra ptt. men også fra behandler-siden. Var det noget I kunne tænkes at anbefale jeres IBS ptt. at prøve, når det bliver tilgængeligt? Sender gerne refs og modtager meget gerne kommentarer.
Mange hilsner Hans

IBS-in-Gut-Microbes-2016.pdf


[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Referat fra generalforsamlingen" tab_id="1506351199875-5b3e1968-4e19"][vc_column_text]Kære kollegaer

Tak for sidst og for et godt årsmøde til de af jer der kunne deltage. Referatet fra generalforsamlingen kan nu læses her samt på hjemmesiden.

Referat 2017

Mvh Martin Poulsen


[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Kræftpakke patienter §64 og § 66 skopier udliciteret i Region H." tab_id="1506351254243-9d2cff53-9479"][vc_column_text]Kære Alle,

Som lovet ved mødet på Herlev videresender jeg hermed Jakob Hendels Power point præsentation. Den indeholder en glimrende oversigt over rekommendationer for polyp fjernelse med kolde- eller varme slynger, biopsier af tumorer, tuschmarkering etc. Anbefaler at man ser den igennem. Desuden indeholder den Paris klassifikationen af polypper som det forventes at vi bruger i epikriser og ved tilbagehenvisning af for store polypper til hvad vi kan håndtere i speciallæge praksis. Målet er at der returneres så lidt som muligt til sygehusene.

Jakob Hendels nummer er 38689368
Herlev´s endoskopisweeper har 38686390
Forløbskoordinator på Herlev har 38681292

Bedste hilsener

Jan


1 kommentar

8:59 pm on september 14, 2017

Hej Jan, Tak for info. Mon vi kan få de ydelsesnumre vi skal bruge til pakkeptt.
ud på forum? Kan ikke lige lokalisere dem.
Lige en gang til for prins Knud: Vi skal jo have henvisning fra hosp.
inden vi rigtig kan foretage os noget – det gælder vel også de alm.
kolo/sig/gas de måtte sende ud fra ventelisten. Er der specielle ydelsesnr. til disse eller bruger de eksisterende nr.?
Mvh Hans[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Sygeplejerske eller stud med til klinik søges" tab_id="1506351255484-27e6f575-d37c"][vc_column_text]Min sygeplejerske søger nye udfordringer og jeg må have en ny assistance, så hvis I kender nogen som er interesseret så giv dem et praj og mit telefonnummer: 61300303 Mvh Marianne Bille Wegmann[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Som aftalt: Lidt inspiration til Paris klassifikation" tab_id="1506351256463-78097b38-2ae2"][vc_column_text]Start på videresendt besked:
Fra: Lotte Rothman <rothmansklinik@rothmansklinik.dk<mailto:rothmansklinik@rothmansklinik.dk>> Emne: PolypKlassifikation Dato: 6. september 2017 kl. 13.08.59 CEST Til: ‘Liselotte Rothman’ <rothman@dadlnet.dk<mailto:rothman@dadlnet.dk>>

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Vs: Kolde slynger fra UpViser" tab_id="1506351257290-de88d58c-df5d"][vc_column_text]Dr.med. André Wettergren Speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarmsygdomme Formand for Dansk Selskab for Ambulant Kirurgi og Gastroenterologi (DSAK) Kirurgisk Klinik Hvidovre Hvidovrevej 342, 1.sal. 2650 Hvidovre Tlf; 36497236 www.kirurgisk-klinik.dk
Privat: Parkvej 49 2830 Virum Mobil; 26288422 ________________________________ Fra: André Wettergren Sendt: 6. september 2017 18:51 Til: prompt-1bb546f0a5acf1940436b67003fea86a@email.gopostmatic.com Emne: Sv: Kolde slynger fra UpViser
​Kære Alle
Ligeledes tak for et godt møde.
Har i dag haft en pilot patient. Det var en ung patient og efter min opfattelse en IBS-D patient. IBD kunne selvfølgelig ikke udelukkes. Ikke den store cancer mistanke. ( på mødet igår fik vi ikke vendt hvad der skal ske hvis vi ikke er enig i indikationen)
Hun vidste ikke rigtig hvad der skulle ske, havde ikke fra SH fået orientering om udrensningen, den gav vi hende sent dagen før. Og efter mødet igår vil vi gøre det i fremtiden.
Vi foretog en ileo-koloskopi med biopsier fra colon hele vejen rundt og fra ileum. Her skal i være opmærksom på at der ikke ser ud til at være honorar for ileum biopsier. Så skulle i således stå med en cancerpakke patient som viser sig at have IBD får i åbenbart ikke honorering for en evt ileum biopsi.
Vi har fået koderne for pakkeforløbs patienterne af CP efter direkte henvendelse til hende.
Vi har endnu ikke fået henvisningen fra ovenstående patient, men CP vil informere økonomi afd. så vi ikke for problemer selv om vi ikke har fået henvisning på patienten.
CP oplyser at afdelingerne skulle have fået information om hvordan de i sundhedsplatformen kan sende henvisning til os. Den opfattelse har afdelingen på Hvidovre ikke.
fortsat god aften
bh
André

Dr.med. André Wettergren Speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarmsygdomme Formand for Dansk Selskab for Ambulant Kirurgi og Gastroenterologi (DSAK) Kirurgisk Klinik Hvidovre Hvidovrevej 342, 1.sal. 2650 Hvidovre Tlf; 36497236 www.kirurgisk-klinik.dk
Privat: Parkvej 49 2830 Virum Mobil; 26288422 ________________________________ Fra: DSAK <postmatic@dsak.dk> Sendt: 6. september 2017 15:57 Til: André Wettergren Emne: Kolde slynger fra UpViser
DSAK
Kære kollegaer I går til kræftpakke-koloskopi mødet i Region H nævnte jeg at man kan købe super gode dedikerede kolde slynger hos UpViser. Jeg synes disse slynger er klart bedre end de slynger som Boston Scientific & Olympus (og selvfølgelig også BAC Medical!!) har, idet deres slynger ikke har samme evne til rene
Kolde slynger fra UpViser
Kære kollegaer
I går til kræftpakke-koloskopi mødet i Region H nævnte jeg at man kan købe super gode dedikerede kolde slynger hos UpViser. Jeg synes disse slynger er klart bedre end de slynger som Boston Scientific & Olympus (og selvfølgelig også BAC Medical!!) har, idet deres slynger ikke har samme evne til rene og lette snit (og de er ikke dedikerede kolde slynger). De eneste andre der har dedikerede kolde slynger på markedet (som jeg kender til efter rundringning) er Braun Scandinavia.
Prisen er 110 kr ex moms men er alle pengene værd da det går super hurtigt og polyppen/polypperne bliver fjernet radikalt (og man kan fjerne polypper helt op til 6-8 mm uden problemer/blødning og med klart mindre perforationsrisiko i specielt højre colon).
I kan kontakte Michael fra UpViser på 61717625 hvis interessen er vakt.

Hilsen Martin Poulsen
Ps: Jeg har ingen økonomiske interesser i at anbefale dette produkt og får heller intet af UpViser for at anbefale slyngerne til jer ?
[http://dsak.dk/wp-content/plugins/postmatic-premium/vendor/prompt/prompt-core/media/reply-comment-2x.png] <mailto:prompt-1bb546f0a5acf1940436b67003fea86a@email.gopostmatic.com?subject=A%20comment…> Reply to this email to add a comment. Your email address will not be shown. <mailto:prompt-1bb546f0a5acf1940436b67003fea86a@email.gopostmatic.com?subject=A%20comment…> You’re invited to comment on this post by replying to this email. If you do, it may be published immediately or held for moderation, depending on the comment policy of DSAK. » View this post online
You received this email because you’re subscribed to new posts from DSAK. To unsubscribe reply with the word ‘unsubscribe<mailto:prompt-1bb546f0a5acf1940436b67003fea86a@email.gopostmatic.com?body=unsubscribe&amp;subject=Press%20send%20to%20confirm>’.
Sent from DSAK. Delivered by Postmatic.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Kolde slynger fra UpViser" tab_id="1506351258065-650c1b44-2d11"][vc_column_text]Kære kollegaer

I går til kræftpakke-koloskopi mødet i Region H nævnte jeg at man kan købe super gode dedikerede kolde slynger hos UpViser. Jeg synes disse slynger er klart bedre end de slynger som Boston Scientific & Olympus  (og selvfølgelig også BAC Medical!!) har, idet deres slynger ikke har samme evne til rene og lette snit (og de er ikke dedikerede kolde slynger). De eneste andre der har dedikerede kolde slynger på markedet (som jeg kender til efter rundringning) er Braun Scandinavia.

Prisen er 110 kr ex moms men er alle pengene værd da det går super hurtigt og polyppen/polypperne bliver fjernet radikalt (og man kan fjerne polypper helt op til 6-8 mm uden problemer/blødning og med klart mindre perforationsrisiko i specielt højre colon).

I kan kontakte Michael fra UpViser på 61717625 hvis interessen er vakt.

Hilsen Martin Poulsen

Ps: Jeg har ingen økonomiske interesser i at anbefale dette produkt og får heller intet af UpViser for at anbefale slyngerne til jer ?


3 kommentarer

Janstruckmann

4:09 pm on september 6, 2017

Super info Martin. Tak for det.

Mvh

Jan


Wettergren

6:52 pm on september 6, 2017

Kære Alle

Ligeledes tak for et godt møde.

Har i dag haft en pilot patient. Det var en ung patient og efter min opfattelse en IBS-D patient. IBD kunne selvfølgelig ikke udelukkes. Ikke den store cancer mistanke. ( på mødet igår fik vi ikke vendt hvad der skal ske hvis vi ikke er enig i indikationen)

Hun vidste ikke rigtig hvad der skulle ske, havde ikke fra SH fået orientering om udrensningen, den gav vi hende sent dagen før. Og efter mødet igår vil vi gøre det i fremtiden.

Vi foretog en ileo-koloskopi med biopsier fra colon hele vejen rundt og fra ileum. Her skal i være opmærksom på at der ikke ser ud til at være honorar for ileum biopsier. Så skulle i således stå med en cancerpakke patient som viser sig at have IBD får i åbenbart ikke honorering for en evt ileum biopsi.

Vi har fået koderne for pakkeforløbs patienterne af CP efter direkte henvendelse til hende.

Vi har endnu ikke fået henvisningen fra ovenstående patient, men CP vil informere økonomi afd. så vi ikke for problemer selv om vi ikke har fået henvisning på patienten.

CP oplyser at afdelingerne skulle have fået information om hvordan de i sundhedsplatformen kan sende henvisning til os. Den opfattelse har afdelingen på Hvidovre ikke.

fortsat god aften

bh

André

Dr.med. André Wettergren Speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarmsygdomme Formand for Dansk Selskab for Ambulant Kirurgi og Gastroenterologi (DSAK)


KH

8:16 am on september 7, 2017

Også herfra stor anbefaling af de kolde slynger, som er sikre, effektive, giver en ren snitflade og de fleste gange kan polyppen suges op og tages ud i slyngen.

BH[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="§ 64 kræftpakke patienter i Region H." tab_id="1506351259279-5dec50d6-d549"][vc_column_text]Kære Alle,

Tak for et godt og kontstruktivt møde i går hos Jakob Hendel.
Som aftalt vedhæfter jeg Skema for behandlingskoderne til brug for § 64 kræftpakke patienter.
Desuden vedhæftes som aftalt selve §64 aftalen.

Bedste hilsener

Jan


1 Kommentar

RASKOV

10:14 pm on september 6, 2017

Hej Jan, takt i lige måde og tak for koderne. Det er et godt projekt, som jo meget gerne skulle køre på skinner. Lidt ærgerligt, at det administrative ikke er på plads – det giver tilsyneladende en masse usikkerhed ang. afviklingen.
Mvh Hans[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="DCCG’s Årsrapport" tab_id="1506419727339-644760b7-57aa"][vc_column_text]Kære Alle
Til orintering er vedhæftet DCCG’s årsrapport 2016
?
mvh
André
Dr.med. André Wettergren Speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarmsygdomme Formand for Dansk Selskab for Ambulant Kirurgi og Gastroenterologi (DSAK) Kirurgisk Klinik Hvidovre Hvidovrevej 342, 1.sal. 2650 Hvidovre Tlf; 36497236 www.kirurgisk-klinik.dk
Privat: Parkvej 49 2830 Virum Mobil; 26288422

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="***SPAM*** Fwd: En reminder om TOCA-studiet vedr. analfissurer" tab_id="1506419736356-e41affc2-3251"][vc_column_text]?
> Emne: En reminder om TOCA-studiet vedr. analfissurer > > Kære alle i DSAK. > > SIdste forår havde vi på et af vores DSAK- møder kort besøg af læge Andreas Nordholm-Carstensen fra gas. kir. afd. K, BBH. > Andreas fortalte da om det igangværende TOCA- studiet på BBH, hvor man ønsker at sammenligne effekten af Diltiazemgel mod hibiscuspræparatet Levoraq Emulgel. Vi i DSAK blev venligst bedt om at hjælpe med at finde patienterne, da der skulle inkluderes 100 og det næppe kan ske direkte via afd. K’s ambulatorium. Studiet er nu i overhængende fare for at blive lukket, da der kun er inkluderet 50 patienter. Det synes jeg er en stor skam! > Jeg har lovet Andreas at gøre “lidt reklame” her på intranettet. > > Studiet indbefatter, at patienterne ses inden for 3 døgn i ambulatoriet efter at henviser faxer papirerne, der bestemt er overkommelige at udfylde (et lille spørgeskema – tager 4 min. at udfylde sammen med pt.). Projektsygeplejersken tager så direkte kontakt til patienten. Patienterne kan blive undersøgt af en kvinde, hvis det ønskes (det er et stort issue for mange af mine ptt.). De får gratis udleveret behandlingen og skal komme til et par opfølgende samtaler og undersøgelser, herunder trykmåling. Har behandlingen ingen effekt, kommer de DIREKTE til botoxbehandling uden om ventelisten – det sidste er jo en stor hjælp til en forpint numse!! > > Jeg synes, at det er er projekt, som man godt fra vores side kan støtte og hjælpe videre. Derfor håber jeg, at mange af Jer vil hjælpe med at inkludere ptt., så studiet kan gennemføres. Patienter kan godt modtages, selvom de ikke bor i Region H. > > I kan kontakte Andreas Nordholm-Carstensen på tlf. 3136 1803 eller projektsygeplejerske Sandie Jönch på tlf. 5168 4699. Faxnummer er 3863 9816. > > Mange hilsner, Charlotte Bülow > > > > ?

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="DSAK årsmøde 2017" tab_id="1506419737314-85628b14-80e3"][vc_column_text]Kære kollegaer

Hermed det endelige program til årsmødet på Hesselet: Årsmøde program

Mvh Martin Poulsen[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Du skal registrere dig påny i SOR – Sundhedsvæsenets Organisationsregister" tab_id="1506419737970-55f4d735-2a0c"][vc_column_text]Det er rigtigt som Heraklit skrev:Panta Rei–alt flyder-! Husk at registrere jer igen-igen-igen med samme data som de sidste gange til Sundhedstyrelsen  Esben
Esben Iversen Speciallæge i Kirurgisk Gastroenterologi og Kirurgi.
Kirurgisk Klinik Solrød Solrød Center 46a 2680 Solrød Tlf: 46150521 www.kirurgklinikken.dk mail: kirurgiskklinik-kirurgi@yahoo.dk

Den 10:05 mandag den 14. august 2017 skrev Foreningen af Praktiserende Speciallæger <fas@dadl.dk>:
Foreningen for speciallæger – Nyhedsbrev#yiv0773552594 a{text-decoration:none;color:#003366;}#yiv0773552594 .yiv0773552594webunsub a{color:#ff6600;}#yiv0773552594 .yiv0773552594sidebar a{color:#435669;}@media screen and ( _filtered_a ){#yiv0773552594 .yiv0773552594mobile-date font{font-size:22px !important;}#yiv0773552594 .yiv0773552594mobile-post-headline font{font-size:22px !important;}#yiv0773552594 .yiv0773552594mobile-post-description-text font, #yiv0773552594 .yiv0773552594mobile-post-url font, #yiv0773552594 .yiv0773552594mobile-sidebar-url font{font-size:20px !important;}#yiv0773552594 .yiv0773552594mobile-sidebar-top font{font-size:20px !important;padding:10px 0 !important;}#yiv0773552594 .yiv0773552594mobile-li img{margin-top:10px !important;}#yiv0773552594 .yiv0773552594mobile-extra-height{min-height:20px !important;}#yiv0773552594 .yiv0773552594mobile-sidebar-margin-sides{width:15px !important;}#yiv0773552594 .yiv0773552594mobile-sidebar-margin-center{width:169px !important;}#yiv0773552594 .yiv0773552594mobile-sidebar-margin-top{min-height:60px !important;}} | | | | | | | Ansvarshavende redaktør: Helle Bjørnstad | Kan du ikke læse denne email? Klik her | |
|
| | | | | | | | | |
| | | | | | | Nyhedsbrev 30/2017 | |
| |
| | | | | | | | Du skal registrere dig påny i SOR – Sundhedsvæsenets Organisationsregister | | | | | | | | I forbindelse med indførelse af det risikobaserede tilsyn skal alle behandlingssteder – også de allerede registrerede – inden 31. december 2017 udfylde registreringsskema i SOR. Fremgangsmåden fremgår af Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside. For at kunne registrere din praksis, skal du anskaffe en NemID ”medarbejdersignatur”. Herefter skal du udfylde de ønskede oplysninger på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside. Du kan bestille din NemID medarbejdersignatur her Du kan registrere dig i SOR her Har du yderligere spørgsmål? Kontakt Styrelsen for Patientsikkerheds hotline tlf. 72 28 67 00 eller registrering@sst.dk . | | | | | | |
| | |
| | | | Foreningen af Praktiserende Speciallæger   |   Tlf.: 35 44 84 08   |   E-mail: fas@dadl.dk | |
| | | | | | | | | |
| | | | | Afmeld nyhedsbrev | |
|
|[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="IBD aftenmøde hos Ferring torsdag den 7. september" tab_id="1506419738599-2096aa1a-0c52"][vc_column_text]Kære kollegaer

På vegne af Birgitte Leth-Møller fra Ferring vedhæftes hermed invitation til aftenmøde om IBD arrangeret i samarbejde med Frank Vinholt Schiødt: Invitation

Mvh Martin Poulsen

Ps: DKO (Jan Struckmann) er kontaktet af Birgitte Leth-Møller mhp forhåndsgodkendelse af mødet – meldes ud her på forum når der er kommet en tilbagemelding.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Vikar sygeplejerske til Kirurgisk Klinik Roskilde" tab_id="1506419739133-2f433874-f9e1"][vc_column_text]Hej alle Håber I har haft en god sommer og er ved at være klar til at starte i klinikken igen. Jeg starter på mandag med et kæmpe problem. Min sygeplejerske er kørt galt på motorcykel – heldigvis ikke alvorligt – men dog med et mindre bækkenbrud og en brækket tommelfinger. Det betyder en længere sygemelding. Så – kender I nogle sygeplejersker der kunne komme og hjælpe i en periode, måske nogle dage om ugen, så jeg kunne få klinikken op at køre? Dbh Kirsten Hougaard
Sendt fra min iPad


1 Kommentar

SIGILD

9:16 am on august 7, 2017

Hej Kirsten,

Jeg har delt din mail besked.

Jeg kender ikke lige umiddelbart nogen.

God bedring til din sygeplejerske.

Med venlig hilsen Speciallæge Ulf Henrik Sigild Kirurgisk Klinik Store Kongensgade 88[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="UEGW deltagelse" tab_id="1506419977702-e343285f-0f62"][vc_column_text]Kære kollegaer

Markedschef Endoskopi Karsten Bergh fra Santax har tilbudt at betale deltagergebyret for UEGW i Barcelona i efteråret 2017 samt for kommende UEGW’er. Betaling gælder for praktiserende kirurg eller gastromediciner samt evt sygeplejerske der måtte deltage i den parallelle ESGENA.

Der er dog ikke ubegrænsede midler, så det er efter først til mølle princippet og kun efter at Karsten Bergh har givet sit tilsagn til den enkelte ansøger. Man kan skrive til Karsten Bergh på karsten.t.bergh@santax.com

 

Mvh

Martin Poulsen[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Endoskopisk Netværks Møde Øst" tab_id="1506419979070-ea680b74-a4fe"][vc_column_text]Kære kollegaer øst for Storebælt

Norgine og Olympus afholder det første af forhåbentlig mange kommende halvårlige netværksmøder torsdag den 21. september kl 16-19 i Olympus’ lokaler i Ballerup. For nærmere information og tilmelding se vedhæftede information: Invitation

Mvh Martin Poulsen


1 Kommentar

WETTERGREN

2:33 pm on august 3, 2017

Kære Alle

Et super initiativ som jeg som jeg kun kan anbefale at alle DSAK’s medlemmer Region Øst deltager i.

Husk i øvrigt at tilmelde jer Årsmødet, hvor programmet ser super spændende ud.

Bedste hilsner

André

Dr.med. André Wettergren Speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarmsygdomme Formand for Dansk Selskab for Ambulant Kirurgi og Gastroenterologi (DSAK)[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="VS: INVITATION – ENDOSKOPISK NETVÆRK" tab_id="1506419980422-fb743829-fcb6"][vc_column_text]kære alle- videresender dette hvis I ikke allerede er opmærksomme på invitationen-Der er et officielt program vedhæftet til d 21/9–Mon ikke det kan godkendes som uddannelse af DSAK / DKO-?
MvhEsben
Esben Iversen Speciallæge i Kirurgisk Gastroenterologi og Kirurgi.
Kirurgisk Klinik Solrød Solrød Center 46a 2680 Solrød Tlf: 46150521 www.kirurgklinikken.dk mail: kirurgiskklinik-kirurgi@yahoo.dk

Den 13:14 torsdag den 3. august 2017 skrev Mette Lynge Nielsen <MLynge@norgine.com>:
Kære Endoskopi interesserede læger,   I samarbejde med Lene Brink, Herlev Hospital og Bo Søndergaard, Hvidovre Hospital har vi dannet et ENDOSKOPISK NETVÆRK.   Netværkets formål er at skabe et forum for specialister inden for fleksibel gastrointestinal endoskopi, som ønsker at styrke sammenhængen og dialogen mellem forskning og praksis samt mellem de enkelte endoskopiafsnit i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Netværket er åbent og mødes to gange årligt, hvor der vil være fokus på et par relevante emner, samt mulighed for at erfaringsudveksle med kolleger.     Vi håber meget I har lyst til at deltage i dette møde, samt dem der må følge fremover. Del meget gerne denne invitation med dine relevante kolleger.   Med venlig hilsen   Benjamin B. Olsen, Olympus Mette Lynge, Norgine     Med venlig hilsen/Best regards   Mette Lynge Productspecialist Norgine Lyskær 1, 3. th DK-2730 Herlev Denmark Telephone: +45 33 170 400 Mobile: +45 3050 7214 E-mail:mlynge@norgine.com www.norgine.com                                   This material is the property of the Norgine group and may contain confidential information.  If you have received this material in error, please send it back to us and immediately and permanently delete it from your system.  Further note, that unless specifically authorised, do not use, disclose, copy, distribute, or take any action in reliance on it. Unauthorised use or disclosure of the contents of this material is not permitted and may be unlawful. Norgine B.V. , Hogehilweg 7. 1101 CA Amsterdam Zuid-Oost. The Netherlands.  contact@norgine.com Scanned by MailMarshal – M86 Security’s comprehensive email content security solution. Download a free evaluation of MailMarshal at www.m86security.com

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Orienteringsmøde før udlicitering af enskopier i Region H ( §64 + §66 aftalener) (kræftpakke pt og nonkræft pt.)" tab_id="1506419982016-2d019841-2ee1"][vc_column_text]Kære Alle,

Efter aftale med Jakob Hendel på Endoskopienheden Herlev, er det besluttet at det kunne være formålstjenligt med et møde inden endoskopierne udrulles til speciallægepraksis i efteråret. Dette møde har til formål at afstemme de forventninger sygehusene har til, hvad vi skal kunne udføre på henviste patienter, og omvendt vores tilbagemelding om hvad vi kan håndtere endoskopisk i speciallægepraksis. Dette tiltag er for at gøre samarbejdet godt og smidigt og derved undgå retur henvisninger til sygehusene af patienter udvisiteret til speciallægepraksis.
De to endoskopi aftaler har stor politisk overvågenhed og det er derfor vigtigt at det bliver en succes for begge parter og for patienterne.

Der indkaldes derfor til møde på Endoskopiafsnittet Herlev i mødelokalet, tirsdag d. 05.09.17 kl 17.00. Alle der er tilmeldt § 64 og § 66 aftalerne (fuldtid som deltid) bedes komme så vidt det overhovedet er muligt.

Bedste hilsener og god sommer

Jan


1 Kommentar

MICHAEL ROLFF

10:02 am on juli 25, 2017

Kære Jan og DSAK.
Fint med et møde inden opstart.
Jeg vil anbefale at man også inviterer repræsentanter for endoskopiafdelingerne i Hvidovre, BBH og Hillerød.
Bedste hilsner og god sommer til alle.
Michael.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Årsmødet" tab_id="1506419983027-aefe6061-e926"][vc_column_text]Kære Alle
Årsmødet nærmer sig !
Håber så mange som muligt vil deltage og bakke op om mødet.
Ud og det videnskabelige program som ser rigtigt spændende ud, giver det os også mulighed “off the record” at diskutere mange af de ting som har været diskuteret på Forum.
Tiden er måske inde til at vi i forlængelse af en af vores møder, feks. heldagsmødet i november, samles med vores repræsentanter i DKO og FAPS og vender de problemstillinger som rør sig i DSAK; udbud af Sterilisationer hvad var det der skete der ?, 10-11% fald i omsætning (er vi blevet for gamle og mætte ?, visiterer de praktiserende læger anderledes pga. kræftpakker og screening ? etc. Hvad kan vi gøre for fremtiden og hvilke stategier bør og kan vi vælge ?
På Hesselet/Forum må vi se om der er stemning for et sådant møde ?
Det er gældeligt at flere har meldt sig interesset i at gå ind i bestyrelsen, vi mangler dog stadig medlemmer som er vil give den en skalle i uddannelsesudvalget.
Mulige interesserede kan henvende sig til mig eller Martin Poulsen
Som Martin har nævnt har der været problemer med at alle modtager de indlæg der er på Forum, vi håber der bliver rette op på dette. Gå evt ind på DSAK’S hjemmeside og læs de indlæg der har være til de forskellige indslag.
God Sommer
bh
?
André

Dr.med. André Wettergren Speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarmsygdomme Formand for Dansk Selskab for Ambulant Kirurgi og Gastroenterologi (DSAK) Kirurgisk Klinik Hvidovre Hvidovrevej 342, 1.sal. 2650 Hvidovre Tlf; 36497236 www.kirurgisk-klinik.dk
Privat: Parkvej 49 2830 Virum Mobil; 26288422[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Problemer det DSAK beskeder i forum" tab_id="1506419983923-ec6936da-2e04"][vc_column_text]Kære alle

Der har den sidste måned og især de sidste par dage været aktivitet på Forum omkring udbuddet af vasektomier i Region H. Jeg er blevet gjort opmærksom på, at det ikke er alle medlemmer som modtager mails med de “tråde” der opstår som følge af svar på indlæg. Jeg har nu kontaktet vores web-udbyder/programmør så det kan blive rettet.

Men kig endelig forbi vores forum på dsak.dk og deltag direkte i debatten her, hvis du ikke modtager alle mails i indbakken derhjemme.

God sommer

Mvh Martin Poulsen[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Sterilisationen i udbud." tab_id="1506419984612-4a517589-fa7e"][vc_column_text]Kære alle Medlemmer.
Sterilisation af mænd har været udenfor overenskomsten. Nu skal vi som læger med ydernummer til at byde ind på ydelsen. Det er noget helt nyt og har ikke været praktiseret overfor os før. Vi skal på en måde til at konkurrere indbyrdes på værdien af ydelsen, og det har vi været helt forskånet fra før.
Kan man forestille sig at regionen ved næste overenskomst vil forsøger at lægge andre ydelser udenfor overenskomsten og vi så skal til at byde om den. Det er blot en tanke, men jeg synes ikke om, at vi skal til at byde ind på sygesikringsbetalte ydelser. Vores sammenhold vil over tid blive svækket af dette nye tiltag.

Jeg er meget i tvivl om at jeg selv skal byde ind på ydelsen. Jeg synes at den ligger meget langt fra tanken om det danske speciallægesystem. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide, om hele ideen med udbud af ydelser er noget der har været diskuteret i DKO og hvad holdningen her er til dette.

Hermed er bolden givet op til diskussion.

God sommer

Søren Due Olsen


9 Kommentarer

Martin Poulsen

12:09 pm on juli 7, 2017

Kære Søren og alle andre i DSAK

Jeg har ikke tænkt mig at byde ind på sterilisationerne.

Når man læser udbudsmaterialet er der sat en max pris på 2235kr ex moms pr sterilisation. Derudover er der krav til at klinikken skal varetage alle komplikationer der må opstå i de første 5 postoperative døgn (døgnet rundt) og at der skal være et akutnummer som patienterne kan komme i kontakt med klinikken på døgnet rundt.

Så til den pris og med de vilkår der skitseres melder jeg hus forbi. Derudover er der det rent principielle i sagen som du så fint skitserer Søren.

God weekend og god sommer


Esbeniversen

12:50 pm on juli 7, 2017 

Kære Søren Det er jo helt rigtigt hvad du skriver- Helt nye toner fra regionerne-og man kan sagtens forestille sig at andre ydelser også kan blive udsat for samme manøvre-!
Her på denne side kan man ikke ” aftale” en pris på sterilisationer og andre ydelser , som man vil udbyde til-. Det er ulovligt.
Det skal nok gøres lidt mere subtilt- Men emnet kunne tages op til vores årsmøde hvor vi har et punkt : evt God sommer


Janstruckmann

3:47 pm on juli 7, 2017 

Kære alle Dko’s og Faps Holding er klart imod at enkelte ydelser bringes i udbud. Det undergraver vores muligheder for at få Paragraf 64 og 66 aftaler.
Sterilisations ydelsen er ikke en grundydelser og derfor som sådan ikke omfattet af overenskomsten men aftales regionsvis og aftalerne fortsætter i øvrige regioner.
DKO har ikke været orienteret om dette tiltag men Helle Bjørnstad i FAPS orienterede mig om det efterfølgende.
Jeg må ikke anbefale jer ikke at byde på ydelsen og heller ikke foreslå en fællespris fordi det vil være kartel dannelse.
Det er med andre ord op til den enkelte at træffe sit eget valg.
DKO er imod ordningen.

Bh


rnielsen

11:03 am on juli 8, 2017

Har de samme overvejelser som Søren. Jeg vil foreslå, at man (alle) byder ind med overenskomstydelsen, som iøvrigt ikke er specielt høj.


Martin Poulsen

12:43 pm on juli 8, 2017

Men bare husk at vilkårene for at foretage vasektomi er ændret bl.a. ved at man som opereret patient skal kunne komme i kontakt med klinikken udenfor normal åbningstid!!


Esbeniversen

5:51 pm on juli 8, 2017

Hvad er det for regel du nævner Martin-???


Martin

10:46 pm on juli 8, 2017 

Kære Esben

I det materiale der lagt ud i forbindelse med udbuddet kan man i “Bilag 1 Kravspecifikationer Vasektomi” under punkt 4.2 i sidste afsnit læse kravet:

4.2 Yderligere krav til ydelsen
Indgrebet foregår i lokalbedøvelse. De to stykker sædleder, som fjernes, skal sendes til
mikroskopisk undersøgelse for at sikre, at det er de rigtige dele, der er fjernet. Indgrebet og den
efterfølgende observation forventes at vare halvanden time.
Klinikken skal selv behandle ikke livstruende komplikationer, der falder ind under den tilbudte
ydelse i op til 5 dage efter indgrebet, eksempelvis i tilfælde af betændelse i såret, i bitestiklerne
og/eller større blodansamling i pungen, smerte, mv. Endvidere skal patienten have mulighed for at
komme i kontakt med klinikken inden -og udenfor klinikkens åbningstider.


Esbeniversen

11:12 pm on juli 8, 2017

Hej Tak for svar- Helt uacceptabelt -!
Der er ingen forskel på sterilisation og feks hernie indgreb eller varice eller polyp fjernelse eller -eller – etc .
5 dages tilkaldevagt som jo åbenbart er kravet — det bliver dyrt.!

PS: Korrespondancen går ikke ordentligt ud til alle-feks har Jens C ikke modtaget dit indlæg og ej heller følgende korrespondance-


Martin

11:18 pm on juli 8, 2017

Kære Esben

Ja det er helt uacceptabelt hvis de forventer en pris på max 2235 kr ex moms som angivet i udbudsmaterialet.

Jeg er klar over at der er lidt bøvl med at alle ikke får tråde der skrives – jeg har lige skrevet til webpedel.dk som står for det tekniske på siden så det kan blive rettet.

Kh Martin[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Ydelser" tab_id="1506419985233-780a2736-afc6"][vc_column_text]Jeg har fået meddelelse om -at alle ydelser tidligere friholdt fra knæk, nu skal under knæk og derfor modregnes for tidligere år–???Troede kun det var varicer-??? Se her:Information om håndtering af ydelser tidligere friholdt for knækkSom følge af forhandlingsaftalen mellem RLTN og FAS den 26. septem- ber 2014 blev alle overenskomstydelser, der tidligere var friholdte forknæk, lagt ind under knækgrænser og omsætningsloft. De tidligere fri-holdte overenskomstydelser indgår derfor nu i den almindelige opgø-relse af knæk, dog skal de, indtil de når den gængse knæksats på 40 procent, opgøres manuelt i regionerne– Der er aftalt en indfasningsordning over tre år –2015, 2016 og 2017. Knækket på de tidligere friholdte ydelser skal opgøres manuelt af regionen, når den endelige opgørelse af et år kendes i februar det følgende år,og vil blive modregnet af regionen ved den efterfølgende måneds honorarudbetaling.Der er desværre  ikke foretaget fuldstændige manuelle beregninger vedr. 2015og 2016, hvilket skal beklages.
Forklaring anyone-??
Esben Iversen Speciallæge i Kirurgisk Gastroenterologi og Kirurgi.
Kirurgisk Klinik Solrød Solrød Center 46a 2680 Solrød Tlf: 46150521 www.kirurgklinikken.dk mail: kirurgiskklinik-kirurgi@yahoo.dk[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Sterilisationer i Region H" tab_id="1506419985843-028ef544-208a"][vc_column_text]Kære Alle i Region H,

Som meddelt fra FAPS er aftalen om sterilisation af mænd opsagt af Regionen H pr. 01.01.2018
Jeg har forespurgt FAPS hvad der så skal ske og har fået at vide at regionen vil skrive til hver af jer, men de mener at man påtænker at sætte alle mandlige sterilisationer i udbud.

Derudover kan jeg oplyse at Regionen arbejder på højtryk på at få henvisningerne for skopier ud til os, men at sundhedsplatformen volder problemer. Det forventes løst snarest, hvorefter skopierne vil komme løbende.

Aftalen om cancerpakke patienterne er underskrevet af takstnævnet og alle (fuldtid + deltid) bliver tilbudt at deltage.

Bedste hilsener
Jan


6 Kommentarer

abc

1:11 pm on juni 20, 2017

Hvorfor foreslår man ikke at der indgås en national aftale, som er sygesikringsforankret nu hvor der har være omsætningsnedgang inden for specialet?

MVH


Janstruckmann

2:41 pm on juni 20, 2017

Dette er en afgørelse for Region H. Der fortsætter eksisterende sterilisations aftaler i andre regioner. Sådanne aftaler er Regionsbestemt.

Mvh

Jan


wettergren

3:44 pm on juni 20, 2017

Kære Jan

tak for info

bh

André

Dr.med. André Wettergren Speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarmsygdomme Formand for Dansk Selskab for Ambulant Kirurgi og Gastroenterologi (DSAK)


asger

10:22 pm on juni 20, 2017

Hej alle.

En ejendommelig situation.

Et urologisk indgreb, udbydes i licitation, så kan regionen få kirurgerne til at faldbyde hinanden.

Hvad bliver det næste, cystoskopier udbudt i licitation?

Hvad om foreningen tog en holdning og sagde nej tak, sådan vil vi ikke behandles.

Men det er en utopi, jeg kan høre alle argumenterne.

I mine øjne skrider fagligheden overalt, og vi læger bøjer nakken. En proces der har været fremherskende i flere år.

Senest har region H taget en ikke faglig dokumenteret behandling ind i det urologiske område. Argument for dette: Hvis Region H ikke foretog indgrebet ville patienterne søge til andre regioner, hvor faglighefen heller ikke er i højsædet. Resultat, region H ville miste penge! Gys – da jeg for 33 år siden blev læge havde fagligheden højsæde, vi er kørt over i en helt anden grøft.

Konklusion: Kun ved sammenhold opnår vi resultater.

Handling: Når regionen skriver til hver især giver vi et tilbud.
Alle kirurger byder 5000.00 kr for indgrebet bilat. vasektomi,  ingen afviger.

Det vil give diskussion – tør vi tage den?

Med venlig hilsen  Asger Lind Poulsen  Kirurgisk Urologisk Klinik  Rødovre


wettergren

8:40 pm on juni 21, 2017

Kære Asger

Forstår din fustration.

Mærkeligt at Regionen opsiger aftalen uden videre, men det er jo deres ret.

?

Jeg synes ikke det er hensigtmæssigt at stater en diskusion om emnet her på forum og slet ikke lægge op til en karteldannelse.

Jeg vil foreslår at vi vender det til generalforsamlingen på Hesselet under evt. Så ved vi formentlig også mere end det Jan har meldt ud.

bh

André

Dr.med. André Wettergren Speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarmsygdomme Formand for Dansk Selskab for Ambulant Kirurgi og Gastroenterologi (DSAK)


asger

10:56 pm on juni 21, 2017

Kære André

Tak for dit svar.

Desværre holder det ikke at vente til september 2017.

Licitationen starter den 3. juli 2017 og kører til 22. august 2017.

Kartel dannelse ligger mig fjernt, det overlader jeg til andre aktører.

Men jeg var ganske klar over hvilken holdning DSAK forventeligt ville indtage.

Som formand har du jo allerede givet din holdning til kende. Vente-se tiden an.

Jeg er ikke enig.

Sagen er imidlertid meget større end 1 urolog der råber ud i et tomt rum.

Der er taget kontakt til FAS d.d.

Dette handler om speciallæger og specialer.

Uro-genitale indgreb bør i mine og flere politiske aktørers øjne foretages af

speciallæger uddannet til speciallæge indenfor området. In casu urologer.

Hvor går du hen når du skal have lavet EL-arbejde? Korrekt – du går ikke til bageren.

Med øget specialisering følger i mine øjne afgrænsede arbejdsområder for

specialer og sub-specialer. Det er bl.a. derfor der bygges supersygehuse aktuelt i hele landet.

Vores uddannelser er ændret, vi må ser fremad. Hvordan bevæger sundhedsvæsenet sig.

Jeg vedlægger min mail til FAS.

Det skal i samme åndedræt ikke på nogen måde opfattes som

en beklikkelse af mine kolleger, men specialerne er adskilt, mon ikke vi skal lade

patienterne følge specialerne.

Af samme årsag holder jeg mig fra det mave-tarm kirurgiske område, selv om flere

indgreb indenfor området ligger lige så godt til mit højre ben. Mine papirer og evner er også i orden.

At Region H er i sin gode ret til at udbyde sterilisation af mand i licitation skal ikke betvivles.

Men tanken bag, og perspektiverne er ganske uhyrlige, for meget public management for min smag.

Jeg synes dette er en fin anledning til at få løftet diskussionen op i højere luftlag. Vil vi se

stiltiende på denne udvikling fortsat? Uden at foretage os noget?

Her har jeg sat hælen i, jeg vil gerne visualisere hvordan sundhedsvæsenet (Region H) taler

flotte visioner, men i virkeligheden blot kigger på regneark.

Jeg har tænk mig at hente skriftlige svar fra en række aktører på området.

FAS var de første, du var på listen som den næste, men kom mig i forkøbet.

I virkeligheden synes jeg emnet (Licitation af ydelsesnumre og til hvem) er af så vital betydning

for foreningen at vi burde foranstalte en extraordinær samling af DSAK, men jeg tror stadig ikke på utopia.

Det er ikke frustration der udløser dette, men en bekymring for sundhedsvæsenet generelt,

anledningen til at få løftet diskussionen ligger bare så åbenlyst her.

Ingen har gjort noget i årevis, ingen af mine kolleger på hospitalerne synes det er rart længere, skal vi lade

dårlige forhold forplante sig i vores speciallæge praksis, eller skal nogen forsøgsvis gøre noget?

Jeg holder på det sidste, også midt i en overenskomsttid – for alles bedste.

Jan S skriver jeg til i morgen.

Med venlig hilsen[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Live From The Field" tab_id="1506420794490-696c1414-c266"][vc_column_text]Kære Alle
Til orintering er Årsrapporterne for Fedme kirurgi og øvre GI cancer vedhæftet.
Husk at sætte kryds i kalenderen til vores Årsmøde d. 22-23 september.
Uddannelsesudvalget har lagt en spændende program som snart forligger sammen med muligheden for tilmedling.
Jeg lover det bliver godt.
?
mvh
Formanden
Dr.med. André Wettergren Speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarmsygdomme Formand for Dansk Selskab for Ambulant Kirurgi og Gastroenterologi (DSAK) Kirurgisk Klinik Hvidovre Hvidovrevej 342, 1.sal. 2650 Hvidovre Tlf; 36497236 www.kirurgisk-klinik.dk
Privat: Parkvej 49 2830 Virum Mobil; 26288422pdf iconDK_Fedmekirurgiregister_c3a5rsrapport_2016_final-2.pdf
pdf icon DECV_rapport2016_til20regionerne.pdf


1 Kommentar

wettergren

9:59 pm on juni 13, 2017

Kære Alle

Hej igen

Der har på forunderlig vis sneget sig et ? ind som kan misforstås.

Årsmødet bliver godt, så tilmed jer når indbydelsen forligger.

bh

André[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="DSAK-medlemsaftale med Santax Medico" tab_id="1506420795583-8ebde305-f07a"][vc_column_text]Kære alle

Der var lidt problemer med linket til pdf’en. Så her sendes endnu en gang info om Santax Medicos tilbud om rabat ordning til DSAK medlemmer: Santax_DSAK

Mvh Martin Poulsen[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Fujinon koloskop og Fujinon 2500 processor til salg" tab_id="1506420796522-aabc751c-ddbf"][vc_column_text]Kære kollegaer

Da jeg har skiftet til Olympus ligger jeg inde med et 6 år gammel Fujinon EC 530 FL koloskop i super stand (skopet har helt ny chip og er ikke brugt siden sidste reparation, hvor diverse sliddele incl wirer også blev skiftet (februar 2017))

Derudover har jeg en 6 år gammel Fujinon 2500 processor med ny xenon lyskilde til salg.

En Fujinon trolley kan indgå i handlen, hvis det har interesse.

Kom glad og skriv til mig hvis ovenstående skulle have interesse.

Mvh Martin Poulsen – martin@kkfr.dk[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Referat fra bestyrelsesmøde 1. juni" tab_id="1506420797340-6434bd61-8b9f"][vc_column_text]Så er referat fra sidste bestyrelsesmøde tilgængeligt på hjemmesiden (“om selskabet” -> “referater”)

Mvh Martin Poulsen


1 Kommentar

Esbeniversen

1:35 am on juni 3, 2017 

Super- Det går hurtigt i DSAK

Sendt fra min iPhone[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Melding om ferielukning af hensyn til §66 aftale om endoskopier" tab_id="1506420798443-c9cf9f66-aa08"][vc_column_text]Kære Alle,

Region H har bedt mig minde om, at man skal indmelde sin ferie lukning senest 30 dage før lukningen hvis man deltager i §66 endoskopierne.

Dette skal ske til

‘csu@regionh.dk’ med Att til Christine Pade

Bh

Jan[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Sygeplejerske" tab_id="1506421019970-c5251d5b-839a"][vc_column_text]Kære Kollegaer
Vil blot høre om der er nogen af jer som kender en sygeplejerske, der kan tænke sig at arbejde i kirurgisk klinik i Brøndby, 2 dage om ugen, mandage og onsdage, fra 1 august? Mange hilsner Pia Georg Jensen, Ph.d Speciallæge kirurgi og Kir . Gastroenterologi Kirurgisk klinik Brøndby Vestre Gade 6A 2605 Brøndby Mobil: 26806817
Sendt fra min iPhone


2 Kommentarer

Ulf Henrik Sigild

8:59 am on maj 8, 2017

Hej Pia,
Jeg kender en sygeplejerske som gerne vil arbejde i Kirurgisk speciallæge praksis,
Må jeg give hende dit nummer? eller?

Kh Ulf Henrik Sigild


pia.georg.jensen

6:51 pm on maj 8, 2017 

Hej Ulf Det må du meget gerne Endelig Tak Kh[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Fwd: Dansk Hernie Databases årsmøde 2017" tab_id="1506421021010-c501003d-f22b"][vc_column_text]...[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Live From The Field" tab_id="1506421021834-cbc3e763-a83e"][vc_column_text]Endvidere fremsendes de nye ydelseskoder for §66 endoskopierne.

Bh
Jan pdf icon Ydelseskoder.pdf[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Skopier I Region H" tab_id="1506421022805-a7602184-8539"][vc_column_text]Kære Alle,

Tak for et godt og konstruktivt møde. Vedhæftet som aftalt slides fra mødet.

Bedste hilsener
Jan pdf icon FAPS-Slides-til-§66-informationsmøde-i-kirurgi-og-gastroenterologi-Re….pdf[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Indlæg fra eftermiddagsmøde 24/4" tab_id="1506421177011-cf0d9eec-75e5"][vc_column_text]Kære kollegaer

Så ligger indlægget fra jurist Tina Brøgger om “Persondata og compliance” på hjemmesiden under “Referater” -> “Undervisnings-pdf”. Indlægget fra ØNH Peter Tingsgaard kommer forhåbentlig en af dagene.

Hilsen Martin


2 Kommentarer

rothman

7:45 am on april 25, 2017 

Dejligt du altid har styr på det.
Tak. Lotte

Sendt fra min iPhone


Anonym

8:27 pm on april 25, 2017

Peter Tingsgaard ønsker ikke sit oplæg tilgængeligt på vores hjemmeside. Desværre.

Mvh Martin[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Olympus endoskopisøjle til salg" tab_id="1506421178092-8fb2f9ad-31b5"][vc_column_text]Kære Kollegaer,
Jeg har købt nyt endoskopi udstyr og vil derfor sælge følgende:
Komplet Olympus endoskop søjle med monitor, processor Exera CV-145, lyskilde Exera CVL-160 og Sony color video printer up-21md. samt medfølgende søjle. Udstyret er velfungerende og serviceret hos Olympus 2016.
Ved interesse kontakt mig på mail Sigild@dadlnet.dk eller tlf.40 92 01 25
Med venlig hilsen Speciallæge Ulf Henrik Sigild Kirurgisk Klinik Store Kongensgade 88[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Live From The Field" tab_id="1506421179676-8ebf76fe-6203"][vc_column_text]Nye bestyrrelsemedlemmer til DSAK 2017.
Kære medlemmer
3 bestyrelsesmedelemmer falder for tidsgrænsen ved Årsmødet i september. Så vi får brug for 3 nye bestyrelsesmedlemmer og gerne også en suppleant !
Så jeg vil opfrodre alle der kunne tænke sig at tage et nap i bestyrelsen om at henvende sig til mig
bh
Formanden.

Dr.med. André Wettergren Speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarmsygdomme Formand for Dansk Selskab for Ambulant Kirurgi og Gastroenterologi (DSAK) Kirurgisk Klinik Hvidovre Hvidovrevej 342, 1.sal. 2650 Hvidovre Tlf; 36497236 www.kirurgisk-klinik.dk
Privat: Parkvej 49 2830 Virum Mobil; 26288422[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Live From The Field" tab_id="1506421180874-deb82cb7-419a"][vc_column_text]Årsmødet 2017.
Kære medlemmer
En reminder om at DSAK’s Åresmøde 2017 er planlagt til d. 22-23.9, så sæt allerede nu kryds i kalænderen. Der videnskabelige program er ved at være fastlagt, det ser spændende og varieret ud. Socialt vil der efter festmiddagen også i år være levende musik så vild med dans sæson 2017 er reddet.
Program og tilmeldnings blanket vil snart følge.
bh
Formanden

Dr.med. André Wettergren Speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarmsygdomme Formand for Dansk Selskab for Ambulant Kirurgi og Gastroenterologi (DSAK) Kirurgisk Klinik Hvidovre Hvidovrevej 342, 1.sal. 2650 Hvidovre Tlf; 36497236 www.kirurgisk-klinik.dk
Privat: Parkvej 49 2830 Virum Mobil; 26288422


1 Kommetar

Esbeniversen

7:17 am on april 5, 2017

ja-det lyder spændende til årsmødet-Tror program bliver godt -!
Hvem spiller op til dans bagefter-??[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="VS:" tab_id="1506421181977-8ebb68ee-7b2a"][vc_column_text]Kære Alle i Region H,

Efter FAPSnyt er udkommet dd. vedhæfter jeg hermed den fulde aftale til jeres orientering inden mødet d. 26.04

Mvh
Jan Struckmann

Fra: Jan Struckmann [mailto:janstruckmann@dadlnet.dk] Sendt: 30. marts 2017 07:05 Til: ‘Jan Struckmann’ <jas@struckmannsklinik.dk> Emne:

Endoskopi aftale. pdf icon SKMBT-C65417032215170.pdf


3 Kommentarer

Esbeniversen

7:55 pm on marts 30, 2017

Tillykke til jer alle i reg Hovedstaden Fra reg Sjælland

Sendt fra min iPhone


wettergren

3:29 pm on marts 31, 2017

Kære Jan

Fra DSAK skal der også lyde en tak for den indsats du, Jan og Søren har stået for i forbindelse med aftalen om koloskopierne, super flot.

Også fint at der ikke er tvivl om kursus refusion i forbindelse med deltagelse i Norgines Symposium.

mvh

André.

Dr.med. André Wettergren Speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarmsygdomme Formand for Dansk Selskab for Ambulant Kirurgi og Gastroenterologi (DSAK)


Henrik Loft

7:17 pm on marts 31, 2017

Kære Kolleger

Til lykke med aftalen.

På vegne af flere deltids praktiserende kirurger i region Hovedstaden, er vi dog lidt forundret over, at de deltids praktiserende kirurger reelt set ikke er medinddraget i aftale. Aftalens formulering taget i betragtning levner næppe nogle “rester” til os. Er der en faglig begrundelse herfor ?

På vegne af flere deltids praktiserende kirurger

Vh
Henrik Loft
Kirurgisk klinik Bagsværd[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Endoskopi aftale for Region H" tab_id="1506422137837-d78ae008-dcfb"][vc_column_text]Kære Alle i Region H,

Vær opmærksom på FAPS – nyt som skulle udkomme i dag. Der er invitation til et orientende møde om endoskopiaftalen (der er underskrevet af Regionen og af FAS) ,og hvordan man tilmelder sig. Dette møde holdes d. 26.04 kl 17-19 i lægeforeningen – så reserver allerede nu dagen.
Mere må jeg på nuværende tidspunkt ikke orientere om fordi det skal ske gennem FAPSnyt.

Mvh
Jan Struckmann[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Norgine Symposium 16 Juni Quality in Gastrointestinal Endoscopy" tab_id="1506422138948-dfe3ba2a-daa3"][vc_column_text]Kære Alle

Foranlediget af at en kollega sidste år ikke kunne få kursusrefusion for deltagelse i et af Norgine arrangeret Symposium, har jeg rettet henvendelse til uddannelsesfonden i FAS og bedt om en forhåndsgodkendelse af Symposiet for i år.

Jeg fik følgende svar fra Pia Wissing:
DKO
Kære Jan Struckmann
Tak for tilsendte.
Fondens bestyrelse besluttede på et bestyrelsesmøde i 2015, at kurser arrangeret af medicinalindustrien skal være arrangeret i samarbejde mellem firmaet (her Norgine) og den pågældende speciallægeorganisation. Fonden gav imidlertid ikke sekretariatet nogen retningslinier for hvordan dette skal administreres i praksis.
Så efter et møde i sekretariatet blev det besluttet, at fondens krav er opfyldt når:
speciallægeorganisationen kan godkende kurset – og at både speciallægeorganisationen og firmaet (her Norgine) er indforstået med at der på Norgines program anføres:
“Kurset er arrangeret i samarbejde mellem Norgine og Danske Kirurgers Organisation”.
Jeg har derfor rettet henvendelse til Norgine og fået indføjet i programmet (se ovenfor) at kurset er arrangeret sammen med og godkendt af DKO.

Efterfølgende har jeg fået godkendelse fra Pia Wissing af symposiet medfølgende ordlyd:
Kære Jan
Mange tak for din mail – der kan ydes refusion sv.t. 1 dag.
Med andre ord: I kan trygt melde jer til Symposiet og regne med kursusrefusion for en dag. Det er dog forudsætningen at når I indsender ansøgningen, at der vedlægges den version af programmet (som vedhæftet) hvor der står at det er godkendt/medarrangeret af DKO. Samme program version figurerer i øvrigt også på Norgines hjemmeside hvor man skal tilmelde sig.

Vi ses 16 Juni
Bedste hilsener
Jan

pdf icon PROGRAM_dko2017.pdf[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Status på akkreditering for Kirurgerne – Marts 2017" tab_id="1506422139879-c734476f-8c2e"][vc_column_text]Kære Alle,

Jeg var i fredags til møde eKVIS og formanden for styregruppen af akkreditering.
Jeg vedhæfter resultatet for kirurgerne. Vi er det speciale der har klaret sig bedst. 82,2% (37/45) blev akkrediteret direkte. Flot arbejde!! For de som ikke er akkrediteret – se side to – hvor de standarder der har givet flest problemer er listet.
Det blev endvidere meddelt at pr. 01.01.2017 vil der ikke længere komme både Tilsyn fra Sundhedsstyrelsen og Akkreditering. FAPS har fået overtalt Sundhedsstyrelsen til at se det urimelige i, at to parallelle tilsyn foregår – endda med en række fælles kontrol parametre. Fremover kommer der derfor kun Akkreditering, men Sundhedsstyrelsen vil dog for hele Speciallægepraksis området foretage 15 stikprøve kontroller.
Jeg fremførte i øvrigt at det var ”overkill” at foretage akkreditering hvert tredje år og at man efter min opfattelse, kunne nøjes med en administrativ akkreditering med indsendelse af f.eks dokumentation for journal audit, HLR kursus etc. hvert femte år. (Undtaget herfra er dog hvis klinikken skifter ejer).De var meget lydhøre overfor denne idé, men skal selvfølgelig have input fra de andre organisationsformænd.
Det ser ud til at Patient Tilfredsheds Undersøgelsen går godt efter lidt start vanskeligheder første dag.
På jeres resultatside hos Rambøll, kan I løbende følge med i svar% for jeres klinik. eKvis ser helst en endelig svarprocent på over 60%.

Bedste hilsener

Jan
pdf icon Scan1.PDF
pdf icon Scan10001.PDF[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Privat patienter- forsikrings selskaber samarbejder med det offentlige ??" tab_id="1506422140917-5c502db2-58f0"][vc_column_text]Kære Kollegaer.
Jeg har haft et par tilfælde hvor en patient er blevet booket til konsultation/undersøgelse af deres sundhedsforsikring selskab. Det mener jeg sådan set ikke der er noget i vejen med hvis tilfældet er, at jeg har en aftale med pågældende forsikring og hvis jeg har tegnet en ekstra patient ansvarsforsikring til at dække for private patienter. Nu forholder det sig sådan, at det har jeg ikke. Jeg behandler ikke private patienter, og har derfor ikke tegnet denne specielle forsikring. Selskabet hedder Dansk Sundhedsforsikring og på deres hjemmeside kan man se at de samarbejder med det offentlige og private aktører. Links til dansk sundhedsikring Jeg modtog fra den ene af patienterne en videresendt mail hvoraf det fremgår at Dansk sundhedsforsikring har aftalt en tid til patienten hos mig.  Den anden patient kom til konsultation i den tro at jeg var et privathospital. Hun havde specifikt bedt om anvende sin sundhedsforsikring til at blive vurderet på  et privat hospital da hun var utilfreds med tidligere undersøgelser og behandling på et offentligt hospital. Vi har selvfølgelig diskuteret internt på vores klinik mellem sekretær og sygeplejersker som alle booker patienter og svarer telefon fra tid til anden. Der er ingen der har forstået at det var et forsikringselskab der bookede tid til en privat patient. Vi er jo alle vant til at det er en pårørende eller en bekendt af patienten der bestiller en tid og det er naturligvis fuld acceptabelt. Jeg finder det er uacceptabelt at et privat sundhedsforsikringsselskab kan markedsfører sig på, at de samarbejder med offentlige hospitaler og klinikker uden at der er indgået nogen aftale. De beder patienten om at få deres egen læge til at lægge en henvisning ud på Refhost således at det ser ud som at det er en hel vanlig offentlig patient. På denne måde slipper forsikring selskabet for at betale for behandlingen, hvis de kan finde en tid til patienten indenfor deres behandlingsgaranti,som så bliver udført på en klinik med overenskomst med det offentlige. Dette gøres under et påskud af, at de samarbejder med det offentlige. Jeg finder at dette er problematisk på flere måder. For det første er der ikke indgået en aftale mellem Sundhedsforsikringen og min klinik. Jeg tvivler på at regionerne har indgået og accepteret en sådan aftale- det betyder jo at det offentlige betaler for forsikringspatienterne. For det andet er der et juridisk problem når det er forsikringsselskabet der laver en behandlingsaftale om behandling på min klinik. I det tilfælde dækker min patientansvarsforsikring ikke, hvis uheldet skulle være ude. Jeg ringede ind til selskabet og talte med en sygeplejerske i deres sundhedsteam. Hun kunne oplyse at de samarbejder med det offentlige.  Jeg spurgte så hvilken aftale det var der var indgået. Det vidste hun ikke, men forklarede at patienterne køber en forsikring hvor selskabet leverer den service, at ringe rundt for at høre hvor patienterne kan få en tid hurtigt, eller når det passer patienten.  Det mente hun var helt legalt når de informerede patienterne om dette. Dette var bare ikke tilfældet med de 2 patienter hos mig. Jeg vil gerne understrege at jeg ikke er imod hverken privathospitaler eller sundhedsforsikringer. Jeg vil således hermed forespørge i dette kollegiale netværk om der er andre der har erfaring med dette, og ideer til hvorledes der skal handles på dette videre.

Mvh Peter Bo Jørgensen Speciallæge i Kirurgi og kirurgisk gastroenterologi
KIRURGISK KLINIK Dalbergstrøget 7, stuen 2630 Taastrup Telefon: 44 94 85 37
www.kirurgi-pbj.dk
www.masanga.dk


4 Kommentarer

Martin Poulsen

2:56 pm on marts 24, 2017 

Kære Peter Bo og kollegaer

Jeg har nu lavet en aftale med Dansk Sundhedsforsikring DSF (og jeg har forsikring) efter at jeg oplevede nøjagtigt det samme som dig Peter. De har en service hvor de ringer på vegne af patienterne selvom der ligger en henvisning fra egen læge (lidt mærkeligt at patienten selv ikke bare ringer for de får ikke hurtigere tid hos mig selvom det er DSF der ringer). Men min sekretær er instrueret i at spørge ind til om patienten skal ses på DSF’s regning eller på regionens. Hvis det er på DSF fremsendes efterfølgende en betalingsgaranti fra DSF.

God weekend


Peter Bo Jørgensen

4:21 pm on marts 24, 2017

Hej Martin
Tak for svar og det lyder i mine ører som den rigtige måde at gøre det på.
Det andet er i mine ører fusk.
god weekend
kh
Peter Bo


lhr

7:17 pm on marts 24, 2017

Som jeg ser det, hjælper dansk sundhedssikring patienter med at finde vej i det offentlige system. Den service betaler patienten for. Men patienten har nok ikke læst policen, og/eller selskabet informerer nok ikke patienten ordentligt.
Der er ingen penge med, og der skal være en henvisning fra el eller tilsvarende.
Har selv regelmæssigt patienter, som tror at dansk sundhedssikring betaler.

Med venlig hilsen With best regards Lars Rasmussen


Anonym

9:14 am on marts 25, 2017 

Hej Lars-
Tak for kommentar. Det er vel lidt et problem hvis patienterne tror deres forsikringsselskab betaler.
kh
Peter Bo[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="DSAK eftermiddagsmøde 24. april kl 16.00" tab_id="1506422142632-41a09b5b-169b"][vc_column_text]Kære kollegaer

Vil blot gøre lidt reklame for det næste eftermiddagsmøde i DSAK, der afholdes mandag den 24. april kl 16 i Domus Medica. Emnerne vil være “Ting vi ikke ser på vej ned med gastroskopet” ved ØNH-læge Peter Tingsgaard samt “Persondataloven ved arbejde i speciallægepraksis” ved en jurist fra Kromann Reumert og en jurist fra lægeforeningen.
Der vil snart blive udsendt en indbydelse til mødet og den efterfølgende middag.

Hilsen Martin Poulsen


3 Kommentarer

Anonym

7:57 am on marts 30, 2017

Hej Martin
I referatet for jeres sidste bestyrelsesmøde står, at der bliver arrangeret heldagsmøde, for at jyderne kan komme med – fint nok!! Men du skriver at der er eftermiddagsmøde den dag fra kl 16.00 (program senere).
??
MVH Jens Carstensen


Anonym

8:28 am on marts 30, 2017

Kære Jens

Ja det er en fejl i referatet – mødet den 24/4 er et alm. eftermiddagsmøde. Heldagsmødet planlægger vi skal afholdes i efteråret og her har en dato der hedder den 24/11 været på tale, men dette ligger dog endnu ikke helt fast.

Beklager forvirringen.

Hilsen MMartin


Martin Poulsen

10:11 pm on marts 30, 2017

Kære alle

Så er referatet fra sidste bestyrelsesmøde tilrettet – på bestyrelsens vegne beklager jeg forvirringen omkring eftermiddags/heldags møderne.

Hilsen Martin Poulsen[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Fwd: VS: Third announcement:-)" tab_id="1506422143783-e94c8697-3d54"][vc_column_text]Sendt fra min iPhone

THIRD ANNOUNCEMENT
Dear colleague, Come to Copenhagen April 20, 2017
For program and registration click on picture for website
image001.jpg@01D276DB.2ABB9EA0“/>

Copenhagen, March 20, 2017
Dear Colleague,

We cordially invite you to Copenhagen for an exciting international State of the Art Symposium on chronic pain after groin hernia repair. We have gathered a surgical expert- and scientific dedicated international Faculty of speakers from USA and Europe (David Chen, Giampiero Campanelli, Henrik Kehlet, Rudi Roumen, Marc Miserez, Wolfgang Reinpold, and Mads Werner). There will be critical, evidence-based up-to-date oral presentations, video demonstrations, and plenty of time for plenary discussions.

The Symposium Program and Flyer is attached to this mail. You can reach more information on registration, program, speakers, abstracts etc. via the symposium website www.chs2017.dk(Copenhagen Hernia Surgery 2017). We kindly ask you to distribute Program and Flyer to your colleagues.

Registration fee is 120 Euro/900 DKR.

We are looking forward to seeing you all in Copenhagen.
Many Greetings

Thue Bisgaard
DMSc, Professor of Surgery
GastroUnit, Surgical Division, Hvidovre Hospital, University of Copenhagen
thue.bisgaard@gmail.com<mailto:thue.bisgaard@gmail.com>

Helle Højen
Symposium Secretary
GastroUnit, Surgical Division, Hvidovre Hospital, University of Copenhagen
helle.hoejen@regionh.dk<mailto:helle.hoejen@regionh.dk>

________________________________
Denne e-mail indeholder fortrolig information. Hvis du ikke er den rette modtager af denne e-mail eller hvis du modtager den ved en fejltagelse, beder vi dig venligst informere afsender om fejlen ved at bruge svarfunktionen. Samtidig bedes du slette e-mailen med det samme uden at videresende eller kopiere den.

________________________________
Denne e-mail indeholder fortrolig information. Hvis du ikke er den rette modtager af denne e-mail eller hvis du modtager den ved en fejltagelse, beder vi dig venligst informere afsender om fejlen ved at bruge svarfunktionen. Samtidig bedes du slette e-mailen med det samme uden at videresende eller kopiere den.default icon Flyer-rettet-080317.pptx
default iconATT00001.htm[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Cleantop til salg" tab_id="1506422502058-b81ee5d9-50fc"][vc_column_text]Kære kolleger,
Jeg har en Cleantop endoskopivaskemaskine til salg, hvis nogen skulle være interesseret eller kende nogen, der kunne være det.
Mvh
Anders
Med venlig hilsen
Anders Bak-Christensen Speciallæge, ph.d.
Kirurgisk Klinik Allerød Stationsvej 2A 3450 Allerød Tlf: 48 16 51 10 Fax: 48 16 51 12 abc@dadlnet.dk<mailto:abc@dadlnet.dk>[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Vedrørende Norgine" tab_id="1506422503440-3b20ae09-bde7"][vc_column_text]Kære alle Var til symposiet sidste år. Det var udemærket. Eneste problem er at det ikke gives tilskud fra fonden idet arrangementet ikke er udarbejdet i sammenarbejde med DKO. Forespørgelse til sekretariatet om en udtalelse fra DKO kunnne medfører refusion gav dette svar: Nej det kan det ikke. Fondens bestyrelse har som nævnt besluttet at disse kurser skal være arrangeret i samarbejde mellem firmaet og DKO. Fonden gave imidlertid ikke sekretariatet retningslinier for hvordan denne beslutning skulle administreres.
Derfor er det på et møde i sekretariatet besluttet at kravet er opfyldt hvis DKO kan godkende programmets indhold OG at både DKO og firmaet (her Norgine) kan godkende at der på selve programmet anføres: kurset er arrangeret i samarbejde mellem firmaet og DKO.
MVH
Carsten Hansen. Horsens[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Norgine symposium 16. juni 2017" tab_id="1506422504578-1af22c8d-5733"][vc_column_text]Kære kollegaer

Jeg videresender hermed invitation til symposium fra produktspecialist Mette Lynge Nielsen (Norgine).

Mvh

Martin Poulsen

Norgine invitation


2 Kommentarer

ch

8:14 pm on marts 7, 2017

Var med sidste år til et glimrende arrangement. Uheldigvis kan man ikke få refusion fra fonden da arrangementet ikke er udarbejdet i samarbejde med DKO


ch

7:57 am on marts 8, 2017

Kære alle
Var til symposiet sidste år. Det var udemærket. Eneste problem er at det ikke gives tilskud fra fonden idet arrangementet ikke er udarbejdet i sammenarbejde med DKO. Forespørgelse til sekretariatet om en udtalelse fra DKO kunnne medfører refusion gav dette svar:
Nej det kan det ikke. Fondens bestyrelse har som nævnt besluttet at disse kurser skal være arrangeret i samarbejde mellem firmaet og DKO. Fonden gave imidlertid ikke sekretariatet retningslinier for hvordan denne beslutning skulle administreres.

Derfor er det på et møde i sekretariatet besluttet at kravet er opfyldt hvis DKO kan godkende programmets indhold OG at både DKO og firmaet (her Norgine) kan godkende at der på selve programmet anføres: kurset er arrangeret i samarbejde mellem firmaet og DKO.

MVH

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="WECK klips udsalg" tab_id="1506422505617-b6a94359-aab2"][vc_column_text]Hej. Jeg har en næsten fuld æske Horizon WECK Ligating Clips Titanium, størrelse medium liggende ubrugt hen. 28 magasiner med 6 klips i hver. De kan erhverves til halv pris. Køb dem!
MVH Per


2 Kommentarer

lhr

7:53 pm on marts 2, 2017 

Hvad bruger man dem til? ?

Med venlig hilsen With best regards Lars Rasmussen


billes

8:19 pm on marts 2, 2017

Jo, det er de “hæmoklips” man kan bruge i stedet for ligaturer.
I størrelse medium.
Per[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="VS: eKVIS – møde om evaluering af akkreditering (Id nr.: 445582)" tab_id="1506422506518-150966e1-880a"][vc_column_text]Kære Alle,

Jeg har fået nedenstående mail om et evalueringsmøde med Lisbet og en repræsentant fra FAPS styregruppen af Akkrediteringen.
Hvis I har nogle synspunkter omkring akkrediteringsprocessen som I gerne vil have at jeg fremfører bedes I meddele dette på forum.

Mine egne er følgende:

1. Akkreditering er ikke nødvendig hvert 3 år fordi klinikkerne ikke ændrer adfærd efter akkrediteringsprocessen. Standarder følges. 2. Akkrediteringsprocessen kan klares alene ved en administrativ akkreditering f. eks ved indsendelse af journal audit hvert femte år. 3. Hvis en klinik skifter ejer foreslås regelret akkreditering inklusiv besøg, 1-2 år efter overtagelsen. 4. Kravene til rengøring af klinikker bør specificeres og standardiseres af akkrediterings styregruppen.

Ser frem til at høre fra jer om I har andre forslag.

Bedste hilsener
Jan

Fra: Jan Struckmann [mailto:janstruckmann@dadlnet.dk] Sendt: 21. februar 2017 06:24 Til: ‘Jan Struckmann’ <jas@struckmannsklinik.dk> Emne: VS: eKVIS – møde om evaluering af akkreditering (Id nr.: 445582)

Fra: Lisbet Plambech Andersen [mailto:lpa.fas@DADL.DK] Sendt: 13. februar 2017 13:30 Til: Jan Reinhold Struckmann Emne: eKVIS – møde om evaluering af akkreditering (Id nr.: 445582)

Kære Jan Struckmann

Nu er stort set alle kirurger igennem akkreditering. I den anledning vil vi gerne aftale et møde med dig som organisationsformand, hvor vi mere generelt kan drøfte de oplevelser, de praktiserende kirurger har haft undervejs – både med forberedelsesarbejdet, vejledningen fra eKVIS, survey og de efterfølgende vurderinger. Vi er nysgerrige omkring, hvilke diskussioner og udfordringer specialet har oplevet undervejs, og hvilken rolle organisationen har spillet. Lidt i forlængelse af den præsentation Ann-Louise Reventlov-Mourier gav på det fælles møde for organisationsformændene i tilknytning til Munkebjerg-dagene sidste år i oktober.

På den baggrund spørger vi, om det er muligt for dig at afsætte en time i løbet af den næste måned til et møde med os her i eKVIS. Vi er fleksible og kan mødes eftermiddag eller aften, alt efter hvordan det kan passe i dit program. Til mødet vil der også deltage en af FAPS’erne fra eKVIS’ styregruppe. Drøftelsen med dig skal supplere den viden om erfaringerne i kirurgi, som vi får gennem den individuelle evaluering (besvarelsen af de udsendte spørgeskemaer). Der bliver udarbejdet en rapport, når alle klinikkerne har fået deres endelige akkreditering. Tidspunktet for rapporten afhænger af de sidste klinikkers deadline for opfølgning, hvilket kan være op til seks måneder efter surveyperioden. Du hører nærmere, når vi har den færdige rapport, men det er vigtigt for os, at mødet med dig ligger inden vi begynder at kigge på svarene fra kirurgerne.

Du må meget gerne vende tilbage med forskellige bud på datoer og tidspunkter for et møde, så vi kan koordinere det med medlemmet af styregruppen.

Mvh
Lisbet Andersen
Chefkonsulent i eKVIS

Mail: <mailto:lpa.fas@dadl.dklpa.fas@dadl.dk
Tlf: 35448419
Mobil: 40617784
www.eKVIS.dk

Foreningen af Speciallæger
Kristianiagade 12
2100 København Ø


5 Kommentarer

raskov

12:16 pm on februar 22, 2017

Enig Hans Sendt fra min Huawei Mobil


Esbeniversen

12:47 pm on februar 22, 2017

Kære Jan Enig i dine synspunkter-!
Måske kunne man tilføje at klinikker der havde fået en del kritik eller bemærkninger- kunne man besøge igen -!
Altså et såkaldt risiko betonet besøg.
Mvh


Rolff

4:26 pm on februar 23, 2017

Har modtaget en mail som kun indeholder en overskrift ang. møde om evaluering af akkreditering Send venligst resten.
Mvh.
Michael Rolff.

Sendt fra min iPad


cbulow

2:15 pm on februar 26, 2017 

Kære Jan.

Jeg er meget enig i dine forslag og har egentlig ikke lige andre forslag, jeg kan komme i tanke om.


wettergren

2:23 pm on februar 26, 2017

Kære Jan

Enig i dine betragtninger, som jeg kun kan støtte op om. Så må ses EKVIS’ respons på det.

mvh

André

Dr.med. André Wettergren Speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarmsygdomme Formand for Dansk Selskab for Ambulant Kirurgi og Gastroenterologi (DSAK)[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Live From The Field" tab_id="1506422507406-1cd7ae7f-a20c"][vc_column_text]To Whom It May Concern

Mvh
Jan/DKO {CAPTION}


3 Kommentarer

Esbeniversen

1:41 pm on januar 31, 2017 

øhhh-forstår ikke mail-?Kan se det drejer sig om afregning-men at det nu ikke er hele fulde måned der afregnes—således at skæve afregninger forekommer-dvs 5 uger nogen gange og 3 andre-??Rigtigt forstået eller hva-??
Gælder ikke Region Sjælland-som jo har mottoet-” er til for dig”
Esben

Esben Iversen Speciallæge i Kirurgisk Gastroenterologi og Kirurgi.

Kirurgisk Klinik Solrød Solrød Center 46a 2680 Solrød Tlf: 46150521 http://www.kirurgklinikken.dk mail: kirurgiskklinik-kirurgi@yahoo.dk


Janstruckmann

2:24 pm on januar 31, 2017

Afregningsskemaet er kun gældende for Region H. Går ud fra at de andre regioner har tilsvarende skemaer.

Bh

Jan


Sigild

2:08 pm on januar 31, 2017

Hej Jan, Fra hjertet tak.
Med venlig hilsen Speciallæge Ulf Henrik Sigild Kirurgisk Klinik Store Kongensgade 88[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="HLR kursus" tab_id="1506422974647-eda75df2-cfa2"][vc_column_text]Kære Bestyrelse,

For nogle år siden forestod DSAK bestyrelsen at organisere et HLR kursus på Herlev (for Region H). Det må for flere klinikker være tid til at opdatere jnfr. krav ved akkrediteringen.
Vil DSAK igen være tovholder for gennemførelse af disse kurser (DSAK betalte også en del af gebyret så vidt jeg husker)

Bedste hilsener
Jan


4 Kommentarer

Martin Poulsen

9:58 am on januar 26, 2017 

Kære Jan

Vi har tidligere diskuteret dette emne incl på årsmødet i september og vi er blevet enige om at det var alt for dyrt at afholde HLR på DIMS på Herlev. Derfor er det op til hver enkelt klinik, gerne sammen med en eller to andre klinikker, at engagere en anæstesilæge til at komme ud i klinikken og afholde HLR for personalet. Det er meget billigere og samtidig meget bedre med undervisning i de omgivelser hvor HLR evt skal foregå.

Der er flere klinikker (incl os) der afholdt HLR ude i klinikkerne i 2016.

Hvis du ikke har kontakt til en anæstesilæge ved jeg at både André W og Kirsten H har kontaktoplysninger til en.

Mvh


Janstruckmann

10:10 am on januar 26, 2017

Kære Martin,

Tak for tilbagemeldingen. Jeg vil så selv finde en løsning på problemet.

Bedste hilsener

Jan


Sigild

11:24 am on januar 26, 2017

Hej Jan

Det rigtigt at DSAK arrangerede HLR kurser på Dims.Herlev Hospital.
Bestyrelsen valgte den gang ikke at fortsætte med disse kurser, på grund af at der var tale om et heldagsdags kursus, og Dims. Herlev Hospital ville ikke tilbyde kortere og billigere opfølgnings kurser.
De fleste kliniker har lavet aftale med en anæstesilæge e. l. som vil komme i klinikken og undervise i hjerte-lunge redning.
Jeg har selv god erfaring med dette.

Med venlig hilsen Speciallæge Ulf Henrik Sigild Kirurgisk Klinik Store Kongensgade 88 Medlem DSAK bestyrelse.


wettergren

3:54 pm on januar 28, 2017

Kære Jan

Det er rigtigt at vi havde et kursus på Herlev som jeg husker det var det i 2013.

Da jeg undersøgte det sidst, da vi skulle på nyt HLR kursus inden akkrediteringen eksisterede kurset ikke længere.

De fleste klinikker har selv eller sammen med andre klinikker inden akkrediteringen selv sørget for HLR kursus.

Jeg tror de fleste klinikker er opdateret, idet de fleste har været igennem akkrediteringen, så på nuværende tidspunkt er et fælles kursus ikke relevant længere ( måske næste gang vi skal akkrediteres kan DSAK se på sagen, såfremt der er interesse fra medlemmerne))

mvh

André

Dr.med. André Wettergren Speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarmsygdomme Formand for Dansk Selskab for Ambulant Kirurgi og Gastroenterologi (DSAK)

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Fwd: Faculty, Copenhagen Day-Symposium, Chronic Pain, Groin Hernia" tab_id="1506422975893-f09a18e1-70e7"][vc_column_text]Start på videresendt besked:
Fra: Thue Bisgaard <thue.bisgaard@gmail.com<mailto:thue.bisgaard@gmail.com>> Emne: Vs: Faculty, Copenhagen Day-Symposium, Chronic Pain, Groin Hernia Dato: 25. januar 2017 kl. 18.12.47 CET Til: Liselotte Rothman <rothman@dadlnet.dk<mailto:rothman@dadlnet.dk>>
Kære kolleger
Nedenfor finder I invitation fra Thue Bisgaard til et internationalt symposium om kroniske smerterefter lyskebrokoperation i Kbh. 20.04.17
Click on picture for website
{CAPTION}
default iconATT00001.htm
doc icon Program-5.docx
default iconATT00002.htm
pdf icon Flyer1.pdf
default iconATT00003.htm[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Forsikringsselskaber" tab_id="1506422977276-2738c530-01be"][vc_column_text]Kære alle.
Jeg skriver for at høre, om nogen har erfaring med andre forsikringsselskaber end Tryg (der så vidt jeg ved er det største på lægemarkedet) til dækning af klinikdrift.
Jeg har hidtil haft Tryg, men efter mine mange oplevelser med hærværks-smadrede ruder (i alt for ca. 80.000kr), vil de ikke længere tilbyde mig en glasforsikring som led i min indbo dækning. Det kan jeg jo egentlig godt forstå – de har faktisk strakt sig langt i forhold til policens dækning. Omvendt vil jeg meget nødig stå uden glasforsikring, da jeg jo ikke kan vide om jeg igen får smadret ruder (det er heldigvis snart et år siden sidst). Ligeledes er jeg jo heller ikke dækket, hvis nogen smider en cykel opad ruden.
Er der nogen af Jer, der har gode erfaringer med andre forsikringsselskaber?
Mange hilsner, Charlotte Bülow
Sendt fra min iPad[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="kære alle-BAC medical hvor vi har købt slynger etc er ikke lige til at komme i kontakt med de sidste måneder-Hvor køber i andre slynger og biopsi tænger-MvhEsben" tab_id="1506422978446-f0e2f803-f005"][vc_column_text]Esben Iversen Speciallæge i Kirurgisk Gastroenterologi og Kirurgi.
Kirurgisk Klinik Solrød Solrød Center 46a 2680 Solrød Tlf: 46150521 www.kirurgklinikken.dk mail: kirurgiskklinik-kirurgi@yahoo.dk


5 Kommentarer

Sigild

10:39 am on januar 17, 2017 

Kære Espen, Hun har skrevet til mig at hun holder ferie.
https://da.wikipedia.org/wiki/Kinesisk_nytår Med venlig hilsen og godt nytår Speciallæge Ulf Henrik Sigild Kirurgisk Klinik Store Kongensgade 88


Esbeniversen

1:44 pm on januar 17, 2017

Kære alletak for svar–Åbentbart holder hun ferie i BAC–men det gør hjemmesiden så åbentbart også-

Esben Iversen Speciallæge i Kirurgisk Gastroenterologi og Kirurgi.

Kirurgisk Klinik Solrød Solrød Center 46a 2680 Solrød Tlf: 46150521 http://www.kirurgklinikken.dk mail: kirurgiskklinik-kirurgi@yahoo.dk


raskov

11:02 am on januar 17, 2017 

Boston Scientific Mvh Hans Sendt fra min Huawei Mobil


Martin Poulsen

11:49 am on januar 17, 2017

Kære Esben og kollegaer

Jeg køber slynger og biopsitænger hos FENDO i Tyskland (fik kontakt til dem på UEGW i Barcelona 2015) samt hos Boston Scientific. Sidstnævnte er selvfølgelig dyrere men super gode. FENDO er klart billigere, og svarer til BAC’s både i kvalitet og pris. F.eks koster nasalbiopsitænger 37,50 kr/stk

FENDO kan kontaktes på t.fehling@fendo-medizintechnik.de (Tanja Fehling) og så kan I få tilsendt katalog og vareprøver.

Mvh


Anonym

8:45 pm on januar 31, 2017

Kære Esben du kan sagtens bestille igen hos BAC mvh André[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Vægholdere til endoskoper" tab_id="1506422980839-bd3aa45a-05d9"][vc_column_text]Kære Alle,

Mon der skulle være en kollega, der har nogle vægholdere i overskud – i så fald vil jeg være interesseret i et køb.

Hilsen
Jimmy Collemorten


3 Kommentarer

Esbeniversen

2:19 pm on januar 15, 2017 

Lav det selv- Det er nemt og billigt- Sæt nogle dæksler/ runde ringe op i passende dimensioner og afstande Hæng skopet op-!

Mvh


Esbeniversen

3:48 pm on januar 16, 2017

Feks sådan her

Sendt fra min iPhone


Marianne Bille W

2:46 pm on marts 28, 2017

Ja jeg har et for meget. Send en sms til 61300303 så sender jeg et billede![/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Vs: Små polypper – fangst!" tab_id="1506422982103-f2757f11-7ef3"][vc_column_text]Hej alle.
Det er muligt I alle allerede bruger følgende teknik ved opsamling af små polypper, som ofte går tabt.
Tag sugeslangen af ved skopet og læg en gazetampon (4-6 lag) i mellem skop og sugeslange. Sæt sugeslangen på og sug polyppen, som ligger i tarmen, gennem skopet.
Polyppen vil nu lægge sig i gazeservietten og kan tages derfra til beholderen. Har brugt den flere gange med succes på små polypper langt inde i tarmen.
MVH Jens Carstensen


2 Kommentarer

billes

1:23 pm on januar 12, 2017 

Interessant gaze-trick.

En lille sø vand kan lægges ved siden af polyppen før fjernelsen – til når der skal suges polyp op i skopet.

Det letter

MVH Per

Venlig hilsen¨

Per Billesbølle, speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave- og tarmsygdomme


Esbeniversen

4:35 pm on januar 12, 2017

God metode- Tak for den-![/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="kirurgen.dk annoncerer igen" tab_id="1506423546609-e4bfcf2b-0cc2"][vc_column_text]> > Kære kollegaer, > I Berlingskes annoncetillæg dd. er der en annonce om gastriball maveballon- vægttab uden kirurgi. Den er indrykket af kirurgen.dk. Indgrebet koster 21.000 kr. > På kirurgen .dk´s hjemmeside er der reference til www.gastriball.dk (som også er kirurgen.dk). Der er oplysninger om ballonen og et punkt der hedder Evidens. Her refereres til en artikel fra 2011 med 100 forsøgspersoner, 2 reklamer for balloner og en patientvejledning fra USA. > Det er nu 2. gang jeg har set annoncer fra kirurgen.dk. Vi har en uskreven? regel , om at vi af kollegiale grunde ikke må annoncere. Jeg vil kalde denne annonce ukollegial og uetisk. Jeg foreslår, at DSAK orienterer lægeforeningen og Sundhedsstyrelsen om kirurgen.dk´s annonce. > I øvrigt god jul og godt nytår fra en glad pensionist > Elisabeth > > Sendt fra min iPad

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Fwd: SV: vedr engangskanyler" tab_id="1506423547982-59795527-13f9"][vc_column_text]Kære kollegaer Vedr. brugen af engangskanyler har jeg haft nedenstående korrespondance med vores embedslæge. Er der nogle der har kommentarer til retningslinjerne fra CAS? Er det umagen værd at bede DSAK gøre indsigelser mvh jan Lindholt
—– Original meddelelse —– Fra: Helene Bavnhøj Hansen <HEH@sst.dk> Til: janlindholt@mail.dk<janlindholt@mail.dk> Dato: Ons, 21. dec 2016 15:11 Emne: SV: vedr engangskanyler
Hej Jan.
Min fortolkning vil være, at vi vil henholde os til CAS´s anbefalinger. Såfremt dette strider meget imod nuværende praksis, vil jeg foreslå, at I i selskabet retter henvendelse til CAS.
Der er ikke på nuværende tidspunkt konkret fokus på injektioner i forbindelse med emnet medicinhåndtering i det risikobaserede tilsyn – har jeg lige fået oplyst af den kollega, der sidder med området -, men det kan jo komme på et tidspunkt.
Også god jul til dig.
Vh. Helene
Med venlig hilsen
Helene Bavnhøj Hansen
Overlæge
heh@sst.dk [mailto:heh@sst.dk] Styrelsen for Patientsikkerhed
Tilsyn og Rådgivning Nord
Falstersvej 10
8940 Randers SV
T +45 72 22 79 70
senord@sst.dk [mailto:senord@sst.dk] STPS_rgb
Fra: janlindholt@mail.dk [mailto:janlindholt@mail.dk] Sendt: 21. december 2016 14:56 Til: Helene Bavnhøj Hansen Emne: vedr engangskanyler
Hej Helene
CAS har udsendt vedhæftede informationsmateriale vedrørende brug af bl.a engangskanyler.
I forbindelse med jeres risikobaserede tilsyn, hvor et af fokus områderne er meicinhåndtering, vil jeg gerne høre din fortolkning af afsnit 1.3 hvor der står:
Kanyler er steril engangsudstyr, der ikke må bruges mere end èn gang, heller ikke til samme patient.
Betyder det, at vi fx i forbindelse med hvert indstik ved anlæggelse af lokalbedøvelse skal bruge en ny kanyle? Det vil fx kræve, at der bruges 2-4 kanyler ved anlæggelse af lokalbedøvelse forud for fjernelse af huddimser og subkutane elementer. Det er ihvertfald ikke i overensstemmelse med tidligere kirurgisk praksis og ikke et evidensbaseret krav.
mvh og god jul Jan Lindholt
Med venlig hilsen
Jan Lindholt speciallæge i kirurgi Kirurgisk klinik Århus Rolighedsvej 30 8240 Risskov
tlf 86199330 www.kirurgiaarhus.dk [http://www.kirurgiaarhus.dk] Med venlig hilsen
Jan Lindholt speciallæge i kirurgi Kirurgisk klinik Århus Rolighedsvej 30 8240 Risskov
tlf 86199330 www.kirurgiaarhus.dk{CAPTION}
{CAPTION}


2 Kommentarer

lhr

10:05 pm on december 21, 2016

Jeg synes ikke det giver mening at diskutere det. Lokalbed?velse indebaerer at man flytter kanylen, og ofte stikker flere gange.
Det er stadig den samme bed?velse.

Med venlig hilsen With best regards Lars Rasmussen


raskov

7:48 am on december 22, 2016 

Enig i, at vi selvfølgelig kun bruger en kanyle til anlæggelse af LA.
Mvh Hans[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Cleantop til salg" tab_id="1506423549147-cd4425d1-448e"][vc_column_text]Kære kolleger,
Min Cleantop endoskopvaskemaskine er til salg, så hvis det skulle have interesse er I velkommen til at henvende jer. God jul.
MVH
Anders
Med venlig hilsen
Anders Bak-Christensen Speciallæge, ph.d.
Kirurgisk Klinik Allerød Stationsvej 2A 3450 Allerød Tlf: 48 16 51 10 Fax: 48 16 51 12 abc@dadlnet.dk<mailto:abc@dadlnet.dk>


1 Kommentar

Esbeniversen

11:09 am on december 22, 2016

Cleantop jo meget god– og tak for tilbud , men vil meget nødig i kløerne på Braun og Martin—

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Kursusgodtgørelse for årsmødet." tab_id="1506423550228-ed6169f1-1bd9"][vc_column_text]Kære Alle,
Har netop modtaget godtgørelse for årsmødet 2016.
En halv dag – men er det ikke rettelig en hel dag, da kurset fredag var på >4 timer?
Jimmy Collemorten


2 Kommentarer

Martin Poulsen

10:00 pm on december 12, 2016

Kære Morten

Jo, årsmødet er en hel dag, der har jeg også fået betaling for. Så det må de rette op på for dig.


Esbeniversen

7:13 am on december 13, 2016

Det skal være en hel dag for DSAK årsmøde I øvrigt føler jeg der er store problemer med retmæssig og tidsmæssig hurtig udbetaling-Hold øje med jeres refusioner-tror ikke de kommer som de skal.-!
Mvh Esben

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Afhentningsordning af parakliniske prøver." tab_id="1506423552270-4fb1a2a8-8945"][vc_column_text]Kære Alle,

DKO´s anstrengelser har båret frugt. Der bliver nu etableret en afhentningsordning af blodprøver, mikrobiologi samt patologiprøver pr. 01.01.17. Ordningen etableres af Regionen for områderne Midt, Byen og Syd. I vil i løbet af denne måned få besøg med medhæftede information.

God Jul og Godt Nytår.

Jan {CAPTION}


4 Kommentarer

Martin Poulsen

4:14 pm on december 8, 2016

Kære Jan

Godt arbejde af DKO, men jeg er hovedrystende over at Region H ikke medtager hele regionen.


Janstruckmann

4:41 pm on december 8, 2016

Det er fordi der allerede eksisterer en sådan ordning for den nordlige del af Region H.

Bh

jan


Martin Poulsen

5:12 pm on december 8, 2016

Ja, men den kan jeg ikke blive en del af…har snakket med dem og de afventer nye tiltag. Men så vil jeg da tage fat i dem igen.


Jan lindholt

9:42 pm on januar 2, 2017

Ja, det er ikke alle, der har glæde af DKO’ s anstrengelser

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Honorering for Akkreditering." tab_id="1506423935584-a2154280-990b"][vc_column_text]Kære Alle,

Jeg har tjekket med E-KVIS om den afsluttende honorering for akkreditering på kr. 10.000 –
Når I har modtaget beviset på akkreditering fra akkrediteringsnævnet, videregives navnene derfra til Regionen der skal udbetale de resterende 10.000, kr.
Se derfor efter på jeres afregning denne måned om I får denne honorering.

Bedste hilsener

Jan[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Referater fra undervisning i DSAK regi" tab_id="1506423936871-7b5053a9-f271"][vc_column_text]Husk at I kan finde præsentationerne fra vores undervisning i DSAK regi under fanebladet “Om selskabet” -> “Referater” -> “Undervisnings-pdf”. Senest er indlægget om jernmangelanæmi fra vores eftermiddagsmøde den 8. november lagt op.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Beskeder i forum" tab_id="1506423937963-33248ec8-c5c7"][vc_column_text]Kære kollegaer

Det er nok ikke kun mig der synes, at beskeder der sendes i forum ser lidt kaotiske ud, når de kommer ind i ens indbakke på mobil eller computer. Der arbejdes med dette, så teksten forhåbentlig meget snart bliver mere “ren” og overskuelig.

En anden ting – forleden modtog I den tidligere månedlige “forum-owner” besked med påmindelse om adgangskoder mm – det er gammel strøm fra det tidligere forum og skal blot ignoreres.

Mvh

Martin Poulsen[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Slanger" tab_id="1506424398341-d4f2a272-0bca"][vc_column_text]{CAPTION}
default iconATT00001.txt[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="VS: Kurer ordning for patologi prøver i speciallægepraksis i Region H." tab_id="1506424399578-e4e7d81e-6423"][vc_column_text]...[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Sugeslanger til skopsøjlen" tab_id="1506424400591-6e79dd32-dabf"][vc_column_text]Kære kollegaer Hvor køber I sugeslanger til skopsøjlen? Lige pt er det den eneste vare jeg køber hos Braun Sc., men da jeg ikke er interesseret i at støtte Martin & Tom vil jeg helst købe sugeslanger andetsteds. Har prøvet Mediq uden held og hos Olympus’ koster det mere 3000 kr for 60 tilklippede sugeslanger!!! Så jeg er meget interesseret i at høre hvor I køber dem. Hilsen Martin


11 Kommentarer

Esbeniversen

11:56 am on oktober 31, 2016

Hej Martin Vi køber hos Mediq i 50 m ruller og klipper selv til~ Det er billigt – koster ca 300 kr Holder lige så lang du vil men anbefales kasseret – Kh


Martin Poulsen

2:08 pm on oktober 31, 2016

Kære Anders, Esben og Ulf

Jeg prøver nu igen Mediq og får fat i deres sugeslanger. Tak for tilbagemeldingerne.


Sigild

12:44 pm on oktober 31, 2016

Hej Martin, Jeg køber en rulle sugeslange hos Medic Den Hedder: Lynddahl Plast a/s Ribe, Nokatube sl. 7,0 X 10,00mm 50 meter Farve : Klar Med venlig hilsen Speciallæge Ulf Henrik Sigild Kirurgisk Klinik Store Kongensgade 88


Anonym

10:08 pm on november 2, 2016

Super. Tak for hjælpen Ulf.


Rolff

2:41 pm on oktober 31, 2016

Hej. Slanger kan købes i ruller hos Mediq.
Du klipper selv.
De er billige.
Mvh.


Anonym

10:09 pm on november 2, 2016

Tak for input Rolff. Jeg bestiller hos Mediq.

Hilsen Martin


raskov

9:21 pm on oktober 31, 2016

Hej Martin, Vi køber vores hos Mediq til ca. 200,- for 50m Hilsen


Anonym

10:09 pm on november 2, 2016 

Super. Tak Hans


cbulow

9:53 pm on oktober 31, 2016

Kære Martin.

Vi plejer da at købe dem i ruller a 50 m hos Mediq -sidst for en måned siden. Kan også købes i Johannes Fog (!) , men er dyrere.

Kh Charlotte

Sendt fra Samsung mobil


billes

9:59 pm on november 1, 2016

Hej.
Vi bruger Olympusskoper og også deres sug.
Vi køber slanger til suget i metervis hos Mediq. De har det!
MVH Per


Anonym

10:10 pm on november 2, 2016

Perfekt. Tak Per. Jeg bestiller hos Mediq[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="VS: Kurer ordning for patologi prøver i speciallægepraksis i Region H." tab_id="1506424401908-52c00d51-394f"][vc_column_text]Fra: Bettina Skovgaard [mailto:bettina.skovgaard@regionh.dk] Sendt: 13. oktober 2016 21:16 Til: Jan Struckmann <jas@struckmannsklinik.dk> Cc: Helle Bjørnstad <heb.fas@dadl.dk>; jankc@dadlnet.dkEmne: SV: Kurer ordning for patologi prøver i speciallægepraksis i Region H. Kære Jan Der arbejdes henimod en løsning, som vi håber, vil kunne træde i kraft pr. 1. januar 2017. I vil høre nærmere, når vi ved noget mere konkret om, hvordan kørselsordningen bliver organiseret. Der foreligger således ikke en officiel udmelding endnu. Venlig hilsen Bettina Skovgaard Fra: Jan Struckmann [mailto:jas@struckmannsklinik.dk] Sendt: 28. september 2016 11:10 Til: Bettina Skovgaard Cc: Helle Bjørnstad; jankc@dadlnet.dk <mailto:jankc@dadlnet.dk> Emne: Kurer ordning for patologi prøver i speciallægepraksis i Region H. Kære Bettina, Jeg var i går til møde med Region H om udlægning af diverse endoskopier til speciallægepraksis. Under mødet blev jeg gjort opmærksom på, at der var en afhentningsordning af bl.a. blodprøver for praktiserende læger, som speciallægepraksis kunne tilslutte sig. Problemet er særlig aktuelt fordi den ændrede postservice giver meget lange transporttider mellem praksis og det Histopatologiske laboratorium på sygehuset i Herlev. Jeg har i dag undersøgt sagen. Denne afhentningsordning gælder alene for blodprøver og omfatter ikke histologiske prøver. Har fået at vide at der er en proces i gang for at histopatologi prøver også skal omfattes af ordningen. Jeg gør opmærksom på dette, fordi det er særlig relevant aktuelt, hvor man påtænker at udlægge endoskopier på kræftpakkepatienter til speciellægepraksis. Det vil selvsagt være prohibitivt for en sådan proces, hvis der ikke eksisterer en sådan ”kurer” ordning og man derfor ikke kan være sikker på, at laboratoriet modtager prøverne indenfor de givne tidsfrister. Patologisk afdeling Herlev har allerede haft flere sager hvor prøverne har været 14 dage undervejs med post Danmark. Jeg vil derfor spørge og man kan fremme etableringen af en sådan ”kurer” ordning for speciallægepraksis i lighed med den som eksisterer for almen praksis. Med venlig hilsen Jan Struckmann _____ Denne e-mail indeholder fortrolig information. Hvis du ikke er den rette modtager af denne e-mail eller hvis du modtager den ved en fejltagelse, beder vi dig venligst informere afsender om fejlen ved at bruge svarfunktionen. Samtidig bedes du slette e-mailen med det samme uden at videresende eller kopiere den.</mailto:


3 Kommentarer

Martin Poulsen

9:22 am on oktober 31, 2016

Kære Jan

Tak for info. Da jeg talte med dem før sommeren håbede de at det kunne blive etableret i august, men det går åbenbart ikke så hurtigt. Men som du skriver vil det være rigtig godt med sådan en ordning i Region H, hvis vi skal overtage sygehus skopier herunder kræftpakkeforløb.


lene

3:02 pm on oktober 31, 2016

Som tidl. omtalt har vi i årevis haft en særdeles velfungerende kurérordning i område Nord. Vi kan få hentet flere gange dagl. om nødvendigt. Den omfatter naturligvis histologiske prøver.


lene

3:48 pm on oktober 31, 2016

Det er de opmærksomme på i Patologisk afdeling, men ordningen for resten af regionen kræver ekstra organisation og bevilling. I har bare været heldige.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Akkreditering vel overstået på Frederiksberg" tab_id="1506425866169-80ac09af-d8a8"][vc_column_text]Sendt fra min iPad > Emne: Akkreditering vel overstået på Frederiksberg > > Kære alle sammen. > > Vi har i dag haft akkreditering i klinikken her på Frederiksberg. En helt igennem positiv oplevelse, der kom godt rundt i alle standarder på en meget behagelig måde. Surveyors var deltidsarbejdende cardiolog (tidl. også med deltidspraksis og repræsentant i FAPS) og en ergoterapeut med primært job hos IKAS. Mange relevante spørgsmål – ingen ubehagelige overraskelser. Fokus som hos Jer andre på patientjournal- og sikkerhed, hygiejne og journalaudit. > Vi fik meget credit for vores detaljerede instrukser for alle arbejdsgange, der supplerer standarderne. > > Så vidt vides ingen bemærkninger, men jeg vil lige se det på tryk først?? > > Det er en stor lettelse at få det overstået og jeg sidder her i sofaen og bare nyder det – og ikke mindst, at 95% af arbejdet så er klart til næste omgang om 3 år???? > > Mange hilsner, Charlotte Bülow > > Sendt fra min iPad


3 Kommentarer

Martin Poulsen

8:05 pm on oktober 26, 2016

Kære Charlotte

Stort tillykke med veloverstået akkreditering ?

Hilsen Martin


Esbeniversen

5:56 am on oktober 27, 2016

Tillykke Charlotte Flot resultat og skønt det er overstået-!


Sigild

12:32 pm on oktober 27, 2016

Tillykke Charlotte, tror godt du kan stole på der ikke er nogen anmærkninger.

Med venlig hilsen Speciallæge Ulf Henrik Sigild Kirurgisk Klinik Store Kongensgade 88[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="DSAK.DK" tab_id="1506425867505-0c97a3a8-9655"][vc_column_text]Så er domænet www.dsak.dk nu vores og kører i stedet for www.dsaknet.dk (som dog viderestiller til dsak.dk). Den eneste praktiske ændring herudover er, at indlæg til forum skrevet i eget mail-program skal stiles til dsak@forum.dk.


1 Kommentar

jan lindholt

7:53 pm on februar 24, 2017

Er der nogen der kan oplyse, hvor jeg finder en liste over den medicin mm. som vi i følge vores overenskomst ikke skal betale for i bhandlingen af sygesikringspatienter?
mvh
Jan Lindholt

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Akkreditering" tab_id="1506425868646-e2e66639-5eb5"][vc_column_text]Her på siden ses forslag til akkrediteringsstandarder som DSAK medlemmerne i grupper udarbejdede og præsenterede til DSAK årsmødet i september 2015.


 

01. Ledelse, kvalitet og drift 01.01G – Organisation af kvalitetsarbejdet

01 Ledelse, kvalitet og drift 01.02G – Ledelse og ansvarsfordeling

01 Ledelse, kvalitet og drift 01.03G – Optimal udnyttelse af ressourcer

01. Ledelse, kvalitet og drift 01.04G – Klinikkens Udviling

01. Ledelse, kvalitet og drift 01.05G – Kvalitetsovervågning

01. Ledelse, kavlitet og drift Kopi af 01.06 Mdprocedure – Månedsskema

01. Ledelse, kvalitet og drift. Kopi af 01.07 overvåg – Overvågningsplan

02. Anvendelse af retningsgivende dokumenter vedr. diagnostik og behandling

03. Patientsikkerhed

04. Utilsigtet hændelse

05. Sedation PV

06: Patientjournalen (Esben)

06. Patentjournal (Henrik M.)

07. Retningslinje LR patientidentifikation FAPS

08. 07,1 Parakliniske undersøgelser ER

09 Anafylaksi

09. Blødning

09. Der meldes hjertestop

09. Hjertestop

10. Visitation og henvisninger

11. Hygiejne

12. Apparatur til diagnostisk og behandling

13. Personoplysninger og diskretion. Version 2

Hjælp til Personoplysninger og diskretion Version 2

14. Håndtering af utensilier og lægemdiler

14. IV og PO medicin 14.1

15. Ansættelsesintroduktion og kompetenceudvikling

16. Patienters oplevelse af kvalitet

 


Jens Carstensen
Forhåndværende formand DSAK[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Akkreditering i Kirurgisk Klinik Holte" tab_id="1506425869651-fe7791ba-5453"][vc_column_text]Kære alle Tak for sidst. Det var som altid mega hyggeligt ! Vi fik IKAS forbi her til formiddag i vores deltidspraksis. Pædiater fra Odense (ham har vi hørt om før) samt en bioanalytiker. Meget afslappende og hyggelig stemning. Selve interviewet foregik halvejs over en kop kaffe og lidt morgenmad, som vi havde med. Hovedpunkterne var: Sedation, rengøring og hygiejne samt lidt journal audit (jeg havde udprintet et par journal eksempler på hver undersøgelse i anonymiseret form) Vi har lokaler hos 2 praktiserende læger, som blev akkrediteret i januar (som de første prak. læger). De har rengøring x 2 ugentligt og den blev accepteret (selvom surveyerne ikke var enige indbyrdes om det var nok). Ingen problemer med sedation (Dormicum og Fentanyl) samt observation. Eneste punkt til kritik var at min sygeplejerske ikke har en funktions beskrivelse. Her mente jeg, at – da hun samtidig er min hustru -måtte ægtepagten vel være dækkende. Det er den så ikke !, De vil ikke gøre et stort nummer ud af det, og henstillede blot til, at det var klaret til næste akkrediteringsrunde om 3 år. (argumentet var at hun kan blive syg, skilt o.l så der skal findes en anden – fair nok). Vi fik en [????] HO Knæk og bræk til dem der mangler besøg. bh Steen Kofoed Kirurgisk Klinik Holte 


4 Kommentarer

Anonym

6:14 pm on september 26, 2016

Kære Steen
Tak for sidst
Tillykke med akkrediteringen-
Esben


Anonym

10:27 pm on september 26, 2016

Hej Steen

Sikken du kan med både kone og akkreditering.

Til lykke

Vh
Henrik Loft


Anonym

12:50 pm on september 27, 2016

Hej Henrik
Velkommen i selskabet.
Næste år regner jeg med at se dig og fruen på Hesselet.
kh
Steen


Sigild

8:02 am on september 28, 2016

Tillykke!
Med venlig hilsen Speciallæge Ulf Henrik Sigild Kirurgisk Klinik Store Kongensgade 88[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Indkøbsordning" tab_id="1506425870792-055f8607-5a68"][vc_column_text]Kære alle Som André og jeg annoncerede på årsmødet kommer her (vedhæftet) forslag til fælles indkøbsordning fra Mediq Danmark. Jeg har også nednfor indsat mailen fra konsulenten. Så se på det og tænk over om det kan have interesse. Listen skal ses som et oplæg, der kan fin-justeres inden vi evt tilslutter os den og som så efterfølgende kan justeres 1 gang årligt. Hilsen Martin ___________________________________________________ Kære Martin og Andre` Så har jeg et oplæg klar til jer. Hvis I har brug for, at vi taler det igennem face to face, så kommer jeg gerne til jer. Vi har kigget på alle kirurgers køb hos Mediq og lavet et sortiment på ca. 60 produkter ud fra de produkter, der er købt mest af. Dette er ment som et basissortiment, hvis I mener, at vi mangler noget, må I endelig sige til. Udover det sortiment i ser på listen, kan vi tilbyde et bredt sortiment af Resorba Suturer, hvor det er muligt at lave attraktive priser, kræver blot at I og jeres kollegaer byder ind med hvilke I vil have med på listen. Stort set alle kirurger har i dag specielle prisaftaler med Mediq, som I kender det fra jer selv. Vi kan dog se, at nogle produkter må blive købt andre steder end hos Mediq (eks. sutur, vaskemidler til instrument vaskemaskinen, afdækningerne m.m ) ved at mange køber varer på Apoteket som måske kunne købes hos Mediq??) Vi er naturligvis interesserede i, at få disse produkter på Jeres sortiment liste. Hvis I som selskab beslutter at takke ja, til en ” indkøbsforening ” hos Mediq, betyder det at: · Mediq tilbyder attraktive priser på de udvalgte varer. · Vi tilbyder fast 15% rabat på listeprisen, på alle andre varer I køber uden for basissortimentet. · Ved køb af større ting (fx inventar) laver vi specielle pris aftaler, som vi altid før har gjort. · Alle jeres individuelle priser/kontrakter annulleres og I køber alle fra sortimentet til de aftalte priser. · Listen er selvfølgelig et ” levende ” dokument og jeg forestiller mig, at vi evaluerer 2 gange om året, så det er de rigtige produkter, der er på listen. Med dette oplæg synes jeg, at I skal tale med jeres kollegaer om der er interesse for en ”indkøbsforening”, samt hvor mange der vil være med. Hvis denne indkøbsforening skal blive en realitet, vil det kræve, at omkring 35 -40 klinikker er med, samt at de produkter, der købes andre steder i dag, vil blive købt hos Mediq fremover (naturligvis til en attraktiv pris) Sig til hvis vi skal justere noget, I har kommentarer eller mødes omkring dette oplæg. Glæder os til at høre jeres feedback. Samt hvordan jeres kollegaer modtager denne mulighed. Mange hilsner fra Birgitte:) Med venlig hilsen Mediq Danmark Birgitte Bay Sygeplejerske /Salgskonsulent speciallæger og privathospitaler T +45 3637 9200 | T +45 4030 3836 (Mobil) | Kornmarksvej 15-19, DK-2605 Brøndby birgitte.bay@mediq.com<mailto:birgitte.bay@mediq.com> | www.mediqdanmark.dk xls iconindkøbsforeningen_kirurger_sortiment.xlsx</mailto:


1 Kommentar

raskov

9:38 am on september 30, 2016

Hej, Godt initiativ!
Skal vi ikke have suturer 2-0, 3-0 og 4-0 med (både resorberbar og ikke-resorberbar?
Mvh[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Generalprøve og tak til arrangørernefor et godt årsmøde" tab_id="1506426271594-4b8fc159-4227"][vc_column_text]og – en tidssvarende og prof. hjemmeside hvor en dedikeret personage vedligeholder den. Tak for det. mvh Per


1 Kommentar

rothman

9:47 pm on september 25, 2016

Helt enig. Super flot arbejde med hjemmesiden og fint årsmøde.
Hilsen Lotte[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Tak for sidst" tab_id="1506426272960-abdb531d-a170"][vc_column_text]Kære kollegaer

Tak for et godt årsmøde og velkommen til de nye medlemmer.

Paris klassifikationen af polypper er lagt ind under “Retningslinjer” – “DSAK”, og så snart jeg får pdf-filer af foredrag tilsendt, vil de ligge under “Om selskabet” – “Referater” – “Undervisnings-pdf”.

De kollegaer der ikke deltog i årsmødet, og dermed heller ikke fik introduktion til den nye hjemmeside og ditto forum, vil blive informeret om vores nye hjemmeside/forum via det gamle forum (som får lov at leve lidt endnu).

Mvh

Martin Poulsen

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="Indlæg til forum" tab_id="1506426274128-e2640a91-f426"][vc_column_text]Man kan skrive et indlæg til forum ved at sende en mail til forum@dsaknet.dk. Hvis man så “subscriber” i forum (tilmelder ens mailadresse), vil man blive informeret om nye opslag samt kommentarer til opslag i forum.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]